Guvernul va adopta, miercuri, scrisoarea de intenție cu FMI

256
Guvernul va adopta scrisoarea de intenție cu FMI în ședința de miercuri, continuând între timp discuțiile cu sindicatele, patronatele și partidele politice, precizează Mediafax. Potrivit premierului Emil Boc există două alternative: plata unor salarii și pensii scăzute sau sistarea acestor plăți din luna decembrie.
"Dialogul social nu se va opri niciodată, ci va continua. Miercuri se va aproba scrisoarea de intenție cu FMI, iar imediat va avea loc angajarea răspunderii, interval în care vom continua discuțiile cu sindicatele, patronatele, partidele. În esență însă, ori majorăm taxele, ori reducem cheltuielile. Alternativa este să plătim salarii și pensii mai mici sau din decembrie să nu mai plătim deloc", a declarat Emil Boc, înaintea întâlnirii cu sindicatele.
Surse guvernamentale citate de Mediafax au mai arătat că Executivul intenționează să adopte în ședința de săptămâna viitoare scrisoarea de intenție convenită cu FMI, după noi discuții în Coaliție și cu sindicatele și patronatele, dar fără să renunțe la diminuarea salariilor și pensiilor.
Liderii confederațiilor sindicale se întâlnesc, astăzi, cu premierul Emil Boc și cu ministrul Finanțelor, Sebastian Vlădescu, pentru a discuta despre măsurile cuprinse în scrisoarea de intenție către Fondul Monetar Internațional.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5699 secunde