Euro a scăzut sub 4,16 lei la ora 12:00, pe piața interbancară

396
Euro a ajuns pe piața interbancară, la cumpărare, la 4,1566 lei la ora 12:00, cu o tendință de scădere, informează Money.ro. Moneda unică a pierdut mult și la cotația celor care vor să vândă, aceștia cerând 4,1664 lei.
Se preconizează încă o zi bună pentru moneda națională. Sentimentul pozitiv al investitorilor față de regiune ar putea întări astăzi leul până la un curs de aproximativ 4 lei și 17 bani pentru un euro, potrivit Realitatea.net.

Ieri leul a înregistrat o apreciere impresionantă, pe fondul sentimentului regional, dar și ca urmare a deciziei de scădere de către BNR a dobânzii cheie. La asta s-au adăugat și ordine importante de cumpărare de lei, anunță dealerii băncilor.

Banca Națională a anunțat ieri un curs de referință de 4,20 lei, însă există șanse foarte mari ca valoarea oficială de azi să fie mai bună. Leul s-ar putea întări până la un curs de 4,17 astăzi, dacă nu apar surprize importante pe piața interbancară. Dacă leul va reuși să atingă un curs de 4,17 unități pentru un euro ar fi un semnal foarte bun pentru moneda națională.

Leul nu a mai avut o cotație atât de bună din luna septembrie, înainte de izbucnirea crizei politice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.4168 secunde