Amenzile pentru rovinietă, "înghițite" de constănțeni

1729
Amenzile pentru rovinietă,
De când a fost pus în funcțiune Sistemul Informatic de Emitere, Gestiune, Monitorizare și Control a Rovinietei, la nivel național, peste 14.000 de șoferi au fost amendați pentru că circulau fără achitarea taxei de rovinietă.
La nivelul județului Constanța, aproape 700 de constănțeni au fost surprinși de camerele de monitorizare amplasate în trafic, având neachitată această taxă.
Potrivit legii privind regimul juridic al contravențiilor, amenzile se prescriu în șase luni de la data săvârșirii faptei, iar executarea sancțiunii contravenționale se prescrie dacă procesul verbal de constatare a contravenției nu a fost comunicat în termen de 30 de zile de la data emiterii.
Mii de conducători auto au depus plângeri la instanțele de judecată, după ce au primit acasă amenzi usturătoare pentru că nu au plătit taxa pentru rovinietă. Mai exact, valorile amenzilor variază în funcție de categoria vehiculului. Între 250 lei pentru autoturisme și 4.500 de lei în cazul vehiculelor de transport marfă cu greutatea mai mare sau egală cu 12 tone. Pe lângă această amendă, utilizatorii fără rovinietă valabilă trebuie să achite în contul CNADNR și un tarif de despăgubire care variază între 28 de euro în cazul autoturismelor și 1.210 euro în cazul vehiculelor de transport marfă.
La Constanța, potrivit șefului Departamentului Vânzări al DRDPCT, Ștefan Gheorghiu, Judecătoria a trimis o singură citație Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Constanța ( plângere întocmită greșit, aceasta de fapt ar fi trebuit trimisă către subunitatea CNADNR, CESTRIN), în timp ce în țară, de exemplu în Deva, peste o mie de șoferi au depus astfel de plângeri.
În aceste cazuri, spun judecătorii, șoferii au câștigat pentru că amenzile au fost primite acasă după câteva luni de zile bune, în timp ce din punct de vedere legal, atenționarea ar trebui să se facă de la prima abatere.
Printre aceste plângeri se numără și cazuri ale șoferilor care au cumpărat mașinile, dar au păstrat rovinietele de la fostul proprietar, iar acestea nu mai figurau în baza de date a Companiei Naționale de Drumuri și Autostrăzi.
Alte exemple sunt cele în care șoferii și-au luat rovinietele electronice, care nici ele nu erau înregistrate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3637 secunde