Transportatorii rutieri cer de doi ani suspendarea taxei de drum a CJC

531
Potrivit unui comunicat din partea Uniunii Naționale a Transportatorilor Rutieri din România, începând cu anul 2009, de la introducerea primei taxe locale de utilizare a drumurilor în județul Constanța, uniunea a cerut în permanența Consiliului Județean Constanța sa renunțe la aplicarea acesteia.
UNTRR susține că un numeroa-sele sale adrese către CJC a încercat să motiveze atât nelegalitatea taxei, cât și faptul că introducerea ei denatura concurența în domeniul transporturilor și dezavantaja utilizatorii rețelei de drumuri județene.
În urmă cu mai bine de două săptămâni, prefectul Claudiu Palaz a atacat în instanța Hotărârea numărul 223 care completează hotărârea nr. 5 din 07.02.2007 prin care CJC introduce o taxă specială de utilizare a rețelei de drumuri județene din județul Constanța pentru transporturile de marfă și persoane.
"Constatăm astfel că, deși la mai bine de doi ani de la introducerea acestei taxe nelegale în județul Constanța, autoritățile în drept au luat măsuri pentru eliminarea unei acțiuni neconforme cu legea inițiate de o autoritate locală. Reamintim că, la începutul anului 2009, Consiliul Județean Constanța a introdus, în mod nelegal și fără să țină cont de faptul că România este stat membru al Uniunii Europene, o taxă de utilizare a drumurilor din județul Constanța. Această taxă (6000 lei pentru un camion), aplicată pe 800 de km de drumuri județene, depășea valoarea rovinietei care se aplică pentru utilizarea a 16.000 de kilometri de drumuri naționale (1210 euro pentru același camion și aceeași perioadă)", se menționează în comunicatul UNTRR.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6114 secunde