Oamenii de afaceri constănțeni, față în față cu bancheri, asiguratori, consultanți

562
Oamenii de afaceri constănțeni, față în față cu bancheri, asiguratori, consultanți - 54f1688f6fce8d66651aabf3563af71c.jpg
Ieri, la Hotel Iaki, a avut loc seminarul "IMM Focus Regional - Soluții pentru profit", în cadrul căruia s-au prezentat și dezbătut probleme de interes pentru mediul de afaceri constănțean, cum ar fi soluții de finanțare pentru IMM-uri, garantarea creditelor, legislația fiscală, accesarea fondurilor europene, administrarea afacerii, managementul riscului, taxe, asigurări etc.
La acest eveniment, organizat de International Business Promotion (IBP), sub patronajul Ministerului Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri, au participat în jur de 100 de oameni de afaceri din Constanța, dar și din Brăila, Tulcea sau Galați, care au vrut să audă și de la specialiști ce trebuie să facă pentru a-și menține afacerile și care sunt soluțiile pe care s-ar putea baza, ori pachetele financiare pe care le-ar putea alege, pentru a evita ori ține piept experiențelor neplăcute.
"Ceea ce încercăm să facem cu acest eveniment este să oferim soluții concrete, imediate, aplicabile de către companii în activitatea lor. Încercăm să-i ajutăm să găsească mai ușor o finanțare, încercăm să-i ajutăm să-și protejeze afacerile, pentru că sunt programe de servicii de care nu au aflat până acum. Poate că nu știu că există sau au crezut că sunt foarte scumpe. Sunt niște servicii de asigurare împotriva accidentelor de muncă, de exemplu, care sunt la prețuri extrem de rezonabile. Sigur că încercăm și să ajutăm companiile să evite anumite greșeli în accesarea unor fonduri europene", a precizat general manager International Business Promotion, Dumitru Ion.
IBP a inițiat programul de seminarii "IMM Focus Regional - Soluții pentru profit" anul trecut, fiind o campanie ce se desfășoară în 11 dintre cele mai importante centre economice și financiare din țară.
Aceste seminarii au ca scop crea-rea unui cadru eficient de dialog între participanți. Ei au oportunitatea de a discuta despre problemele cu care se confruntă în activitatea lor și de a identifica, împreună cu specialiști de marcă, soluțiile optime pentru dezvoltarea afacerilor.
Referitor la "publicul țintă", vorbim în special despre reprezentanții microîntreprinderilor și IMM-urilor, companii cu o cifră de afaceri undeva până în 5 milioane de euro, după cum a precizat managerul IBP.
La fiecare dintre întâlnirile programate, participă specialiști și nume cunoscute din mediul de afaceri, din domeniul financiar - bancar, din do-meniul consultanței fiscale și juridice, dar și reprezentanți ai instituțiilor cu incidență în sectorul economic.
La seminarul de ieri, pe lista celor care au luat cuvântul s-au numărat și președintele Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, Mihai Daraban, președintele Patronatului IMM Constanța, Iulian Gropoșilă, sau vice-președintele AIPPIMM, Dumitru Nancu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5767 secunde