"Gardul ucigaș" din Cimitirul Central, construit ilegal

605
Rezultatul expertizei tehnice a gardului de împrejmuire a Cimitirului Central din Constanța întocmită de Inspectoratul de Stat în Construcții arată că Primăria Constanța este obligată să desființeze sectorul de gard construit fără a respecta proiectul. Expertiza a fost solicitată după ce, la sfârșitul lunii martie, un om a murit strivit de gardul cimitirului, iar un altul a fost grav rănit.
"Așa cum am constatat de la început, parte din împrejmuirea de la Cimitirul Central a fost realizată cu nerespectarea proiectului, motiv pentru care Primăria este obligată să procedeze la desființarea acestui sector de gard realizat cu nerespectarea proiectului, precum și la înlocuirea stâlpilor metalici improvizați cu stâlpi și fundații din beton armat", a declarat Christian Gigi Chiru, șeful Inspectoratului de Stat în Construcții (ISC) din Constanța.
Expertiza tehnică a fost întocmită de expertul tehnic Radu Damian, din cadrul ISC Constanța.
Concret, în urma expertizei el a concluzionat că la execuția gardului s-a schimbat soluția din proiectul autorizat prin înlocuirea stâlpilor din beton armat cu stâlpi metalici și panouri proiectate cu panouri recuperate de la pereții nemontați de blocuri de locuințe. Totodată, la execuție nu s-au luat măsuri de protejare a pătrunderii apelor meteorice în stâlpi și la baza stâlpilor favorizând corodarea acestora din interior și din exterior.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2679 secunde