Ultima zi în care se depun cereri pentru ajutorul de stat pentru motorină

380
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) reamintește că termenul limită de depunere a cererii pentru ajutorul de stat prin rambursare a diferenței de acciză pentru motorina utilizată în agricultură - trimestrul I 2011 - este 2 mai. Așadar, constăn-țenii mai au la dispoziție doar această zi pentru a depune documentația necesară.
Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenței dintre acciza standard și acciza redusă (stabilită la 21.00 euro/1000 litri) pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură. Pentru anul 2011, valoarea accizei decontate este de 1,2 lei/litru de motorină.
Cererea trimestrială de rambursare a ajutorului de stat nu poate însă depăși 40% din cantitatea totală stabilită conform acordului prealabil de finanțare prin rambursare.
Reprezentanții APIA au ținut să precizeze că beneficiarii accizei reduse pentru motorina utilizată în agricultură riscă amenzi de până la 20.000 de lei, dar și pierderea dreptului de a încasa acest ajutor de stat pentru o perioadă de trei ani, dacă, în urma controalelor, se dovedește că au beneficiat de un ajutor necuvenit. De asemenea, vânzarea motorinei pentru care s-a acordat ajutor de stat sau utilizarea acesteia în alte scopuri decât cele prevăzute de lege constituie contra-venție și se sancționează cu amendă de la 5.000 lei la 20.000 lei.
"Ajutor necuvenit reprezintă orice sumă care, în urma verificărilor efectuate de către APIA sau de către alte instituții abilitate, se constată că a fost acordată beneficiarilor care nu au respectat prevederile legale. Reamintim că beneficiarii care, prin înscrierea sau atestarea de date nereale pe documentele de decontare aferente ajutorului de stat, au încasat sume de la bugetul de stat în mod necuvenit nu mai beneficiază de ajutor pentru o perioadă de trei ani", au precizat repre-zentanții APIA.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 30 Aprilie 2011
Stire din Economie : Proiectul RISING, prezentat la Constanța
Pagina a fost generata in 1.9657 secunde