Pe litoral

Viteză și beție, în mini-vacanța de 1 Mai

1026
Week-end-ul trecut, polițiștii constănțeni au împărțit mai bine de 300 de amenzi șoferilor implicați în trafic, dintre care 85 pentru viteză. La nivelul județului, au fost organizate acțiuni specifice de prevenire a accidentelor rutiere care au drept cauze conducerea autovehiculelor sub influența băuturilor alcoolice și viteza excesivă. De asemenea, au fost amplasate pe toate drumurile naționale, pe litoralul Mării Negre și în municipiul Constanța, 18 aparate radar.
Așa se face că, sâmbătă, începând cu orele 14.00 și până la orele 20.00, polițiștii rutieri, în colaborare cu cei de la ordine publică, au aplicat peste 90 de sancțiuni pentru conducerea autovehiculelor cu viteză excesivă, reținând 11 permise de conducere. Totodată, polițiștii au testat în trafic peste 130 de conducători auto, în vederea depistării alcoolemiei, aplicând cinci sancțiuni pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice și reținând tot atâtea permise de conducere.
Astfel, în jurul orelor 18.00, Aureliu Vasinic, de 33 ani, din localitatea Brănești, județul Ilfov, a condus un autoturism, pe DN 39, dinspre Constanța către Mangalia, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice. În urma testului cu aparatul etilotest, s-a stabilit că acesta avea o alcoolemie de 0,47 mg/l alcool în aerul expirat. Tânărul a fost condus la Spitalul Județean Constanța, unde i-au fost recoltate două probe de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Șoferului i s-a întocmit dosar penal, pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.
De asemenea, polițiștii rutieri l-au oprit în trafic și pe Dragoș Niculais, de 22 de ani, din Con-stanța. El a condus un autoturism, în stațiunea Mamaia, dinspre Constanța către Năvodari, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice, având 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Ulterior, șoferul a fost dus la spital, unde i-au fost recoltate două probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele său a fost întocmit dosar penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 07 Aprilie 2011
Stire din Eveniment : Ucigași cu tărie-n… sânge
Pagina a fost generata in 0.4083 secunde