890 de fermieri constănțeni vor motorină cu acciză redusă

410
Fermierii constănțeni mai au la dispoziție doar câteva zile pentru a depune cererea trimestrială pentru subvenția la motorină.
Beneficiarii pentru care a fost emis acordul prealabil pentru anul 2011, pentru motorina cu acciză redusă, trebuie să depună, la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Constanța (APIA), cererea trimestrială, până pe 2 mai, inclusiv.
Potrivit directorului APIA Con-stanța, Stere Pufleni, la nivelul județului există 890 de acorduri prealabile, însă instituția se așteaptă să primească doar în jur de 750 de cereri pentru primul trimestru al acestui an, deoarece nu toți fermierii au avut activitate în această perioadă. Oricum, potrivit reprezentanților APIA Constanța, aproximativ 90% dintre cei îndreptățiți să solicite aceste tip de ajutor deja au depus documentația necesară.
Cererea trebuie înaintată agenției până la finele lunii următoare trimestrului pentru care se solicită rambursarea și este însoțită de o situație centralizatoare privind cantitățile de motorină achiziționate în trimestrul respectiv. De asemenea, alături de această situație centralizatoare, cererea trimestrială trebuie să fie însoțită de copii ale facturilor de cumpărare a motorinei din trimestrul I a anului 2011. Totodată, beneficiarii trebuie să depună dovada că dețin cont la Trezorerie.
"Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenței dintre acciza standard și acciza redusă (stabilită la 21 euro/1.000 litri) pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură. Pentru anul 2011, valoarea accizei decontate este de 1,20 lei/litru de motorină", au subliniat, ieri, reprezentanții APIA. Aceștia au mai adăugat că beneficiarii accizei reduse riscă amenzi de până la 20.000 de lei, dar și pierderea dreptului de a încasa acest ajutor de stat pentru o perioadă de trei ani, dacă în urma controalelor se dovedește că au beneficiat de un ajutor necuvenit.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 27 Aprilie 2011
Stire din Economie : Unde sunt turiștii de altădată?
Pagina a fost generata in 1.8364 secunde