Pescuitul te poate băga la închisoare

464
Aproape 70 de infracțiuni descoperite de polițiști, în urma controalelor efectuate asupra ambarcațiunilor, autovehiculelor, permiselor de pescuit, dar și a centrelor de primă vânzare a peștelui.
Așa se face că în perioada 11-20 aprilie, polițiștii din cadrul structurilor de poliție Transporturi Navale, în colaborare cu reprezentanți ai Gărzii Naționale de Mediu, Agenției Naționale de Pescuit și Acvacultură și Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, au desfășurat 415 controale, fiind verificate 451 de ambarcațiuni și 174 de autovehicule.
Au fost verificate 713 autorizații, licențe și permise de pescuit, precum și 88 de puncte de debarcare, centre de primă vânzare și societățile comerciale. În urma activităților, au fost constatate 69 de infracțiuni și au fost aplicate 38 de amenzi, în valoare totală de 9.807 lei.
Totodată, au fost confiscate bunuri în valoare totală de 21.990 lei (unelte de pescuit industrial, produse piscicole, ambarcațiuni).
În cadrul acestor activități, în această lună, au fost depistați în orașul Hârșova, doi bărbați, unul de 50 de ani, altul de 36 de ani, care ofereau spre vânzare 48 kg pește proaspăt. Mai precis, specii de caras, roșioară, babușcă și scrumbie, fără documente de proveniență.
Cantitatea de pește a fost ridicată în vederea confiscării și predată la o societate specializată, iar celor doi li s-au întocmit dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere și transport fără documente legale a peștelui.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7823 secunde