Marius Ursoi, acolitul fraților Vasea:

"Gherghișan este un fost angajat frustrat că l-am dat afară!"

3761
Într-unul din procesele privind ciocnirile dintre bandele de interlopi constănțene "Frații" și "Spaniolu’", magistrații au continuat audierile de martori cu un personaj "cu greutate" din rândul clanului Vasea. Este vorba de Marius Ursoi, care a relatat cu lux de amănunte cum Cristian Gherghișan l-a bătut și a tras după el cu un pistol.
Mai mult, Cristian Gheorghiu, zis "Cristel", ar fi fost, spre deosebire de alte situații, "împăciuitorul"! Relația de prietenie dintre Ursoi, "Cristel" și frații Vasea este evidentă, dacă e să ne luăm după "semnele cu ochiul" ori zâmbetele și privirile pe care martorul le-a schimbat cu aceștia în timpul procesului…

Cristel împăciuitorul!
Marius Ursoi a povestit cum, la data de 15 martie 2006, întâlnindu-se cu "Tzo", "Mache" și "Căpățână", la o pizzerie din Constanța, le-a cerut explicații cu privire la faptul că, anterior, ei făcuseră parte dintr-un "comando" de 40 de persoane, condus de Cristian Gherghișan, care l-a atacat în timpul unor antrenamente pe care le ținea la Școala nr. 23, din Constanța. Ursoi a povestit în continuare magistraților că, în timpul discuțiilor pe care le purta cu cei trei, a apărut Cristian Gherghișan.
"S-a apropiat pe la spatele meu, fără ca eu să fi văzut, mi-a aplicat o lovitură la ceafă.
M-am ridicat și am început să ne certăm. În acest timp, Gherghișan a scos un pistol, moment în care eu l-am împins și am ieșit. El m-a urmat și a tras trei focuri de armă după mine", le-a spus Ursoi magistraților.
Prietenul său, Cristian Gheorghiu ("Cristel"), a fost cel care a strigat însă după el, spunându-i că pistolul lui Gherghișan era cu bile, deci nu i se putea întâmpla ceva foarte grav, moment în care Ursoi s-a întors la restaurant.
Spre deosebire de alte situații, "Cristel" ar fi avut rolul de împăciuitor în acest conflict. Cel puțin aceasta este varianta lui Ursoi. "Cristian Gheorghiu a fost primul care a intervenit și s-a interpus între mine și Gherghișan", a spus martorul Ursoi.
Întrebat de judecători de ce crede că Gherghișan ar fi sărit la bătaie, Ursoi nu s-a sfiit să-i aducă jigniri acestuia, spunând că era un "fost angajat al lui, frustrat că îl dăduse afară!".
Amintim că procesul fraților Vasea se află de ani buni pe rolul Tribunalului Constanța. Dosarul "vorbește" despre numeroasele conflicte care au avut loc între cele două bande începând cu anul 2005. De fiecare dată, ele se încheiau cu vărsări de sânge, numai că dosarele penale pe numele vinovaților întârziau să apară. În cele din urmă, procurorii au dispus trimiterea în judecată a unora dintre suspecți, numai că aceștia au reușit să tergiverseze judecarea procesului, invocând, prin avocații lor, o sumedenie de excepții. Așa se face că, în acest moment, deși au trecut mai bine de trei ani de la demararea procesului, magistrații constănțeni nu au reușit să dea nici măcar o primă sentință în acest caz!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9403 secunde