Școala "Dan Barbilian" merge la Festivalul SANREMO

674
Echipa Cercului de Arte Frumoase al Școlii nr. 28 "Dan Barbilian", coordonată de bibliotecar Crina Mareș, a prezentat la preselecția din luna februarie a Festivalului Creației Școlare de la SANREMO patru proiecte, la secțiunile teatru, film și pictură.
La secțiunea "Teatru pentru grupa de vârstă 8-11 ani", s-a calificat piesa "Femeia Lacomă", adaptare după o poveste rusească, regia și producția Crina Mareș. La secțiunea "Teatru pentru grupa de vârstă 11-14 ani", s-a calificat piesa "Insula Perfecțiunii", de Nicoleta Ionescu, regia și producția Crina Mareș. La secțiunea "Film pentru categoria 11-14 ani", s-a calificat coproducția Școlii "Dan Barbilian" și Școlii "Ferdinand", intitulată "Bed Decisions", în regia și producția Cameliei Raluca Mareș și Crinei Mareș, operator Mihai Postelnicu.
Cea de-a treia secțiune la care s-au calificat elevii constănțeni este "Educ Arte", cele două tablouri acrilice realizate de elevele claselor a VIII-a de la Școala "Dan Barbilian" și Școala "Ferdinand" întrunind aprecierile juriului italian.
Toate proiectele au fost calificate în finala care va avea loc între 4 și 10 aprilie, unde piesele vor fi jucate live, în limba engleză, pe scena Cazinoului din Sanremo, unde va fi prezentat și filmul. O delegație formată din 20 de elevi și coordonatorul Crina Mareș vor reprezenta Constanța și România.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4923 secunde