La Muzeul "Callatis" din Mangalia

Spectacolul "Mama în ochii de copil"

1479
Spectacolul

Articole de la același autor

Muzeul de Arheologie "Callatis" Mangalia și Școala nr. 5 "Gala Galaction" din Mangalia au organizat, ieri, la sediul muzeului callatian, o activitate culturală intitulată "Mama în ochii de copil".
În deschidere, dr. Sorin Marcel Colesniuc, directorul instituției-gazdă a făcut un scurt istoric al evenimentelor care au dus la declararea zilei de 8 Martie ca Ziua internațională a femeii. "În anul 1955 au apărut în presă informații conform cărora Ziua femeii marchează, de fapt, o comemorare a femeilor care au murit, în anul 1857, într-o fabrică de textile din New York. Celelalte angajate, care au supra-viețuit incendiului, au declanșat proteste față de condițiile grele de muncă ale femeilor și au cerut: condiții mai bune de lucru, drepturi și salarii egale cu ale bărbaților, înființa-rea de creșe pentru copii și au solicitat declararea unei Zile internaționale a femeii. În Europa, Ziua femeii a fost asociată cu lupta femeilor pentru emancipare, pentru drepturi egale cu bărbații. În anul 1910, la Conferința femeilor socialiste de la Copenhaga, a fost stabilită o zi internațională pentru a celebra pacea și câștigarea dreptului la vot al femeilor, iar în anul următor a fost organizată Ziua femeilor în data de 8 martie. Ziua Internațională a femeii a fost însă recunoscută oficial abia în anul 1977 de către Organizația Națiunilor Unite, când Adunarea Generală a proclamat, printr-o rezoluție, Ziua Națiunilor Unite pentru Drepturile Femeilor și Pace Internațională".
În continuare, elevii Școlii nr. 5 "Gala Galaction" din Mangalia au transmis mamelor, cu ocazia Zilei de 8 Martie, un mesaj deosebit de frumos, prin interpretarea a trei scenete care surprind portretele a trei temperamente diferite: Mama lui Ștefan cel Mare, Mama lui George Coșbuc, Mama Mitropolitului Iacob Stamati.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 08 Martie 2011
Stire din Cultură-Educație : Expoziție de eco-mărțișoare
Pagina a fost generata in 1.7993 secunde