Polițiștii din dosarul "Rutiera" și-au luat adio de la funcții

1864
Magistrații de la Curtea de Apel Constanța, Secția Contencios Administrativ și Fiscal, au respins, ieri, recursul declarat de 16 dintre polițiștii de la Rutieră, care au fost acuzați de fapte de corupție în vara lui 2009, împotriva sentinței Tribunalului prin care li s-a refuzat repunerea în funcțiile deținute înainte de declanșarea scandalului.
Alexandru Ianțoc, Paul Mihai Ciolpan, Liviu Iulian Conduleț, Cornel Ionuț Drăghici, Florin Marius Bâlcă, Marian Adrian Chisoiu, Ervin Tulei, Daniel Andrei Mircea, Daniel Cociu, George Busuioc, Marius Ivan, Marian Drăguș, Răzvan Viorel Țigănuș, Mihai Alexandru Manea, Florentin Grasu și Cristina Gherlan au susținut că, odată ce actele de urmărire penală efectuate în dosarul lor sunt lovite de nulitate absolută (potrivit deciziei Curții de Apel Constanța) ei ar fi trebuit să își reia funcțiile deținute.
Numai că decizia procurorilor, de a disjunge dosarul respectiv, de a trimite o parte la DNA, iar o parte să rămână la procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, pentru ca, ulterior, unii dintre polițiști să fie trimiși, rând pe rând, în judecată, a făcut imposibilă repunerea celor anchetați în funcțiile pe care le dețineau.
Amintim că, în vara lui 2009, aproximativ 40 de polițiști ai Serviciului Poliției Rutiere au fost ridicați și duși la audieri pentru fapte de corupție. 11 dintre ei au fost arestați, dar, ulterior, eliberați, în baza unei decizii a Curții de Apel Constanța în care se spunea că urmărirea penală este lovită de nulitate absolută.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 11 Februarie 2011
Stire din Economie : DNA face reforma la Vamă
Pagina a fost generata in 0.5156 secunde