Atenție la produsele alimentare preambalate! Se poartă lipsa la cântar

462
Atenție atunci când cumpărați produse alimentare preambalate. Nu ezitați să solicitați comercianților să le cântărească și să verificați dacă acestea conțin într-adevăr cantitatea înscrisă pe ambalaj. Un control recent al comisarilor Protecției Consumatorilor a arătat că o mare parte din aceste produse sunt sub greutatea trecută pe ambalaj.
Dacă sunt vremuri de criză și vânzările au scăzut dramatic, producătorii trebuie să facă profit cu orice preț. Așa că au găsit o metodă nouă: să fure la cântar. Producătorii și firmele de ambalare a produselor alimentare greu perisabile au făcut un obicei în a pune în pungi o cantitate mai mică decât cea inscripționată.
Verificările s-au efectuat asupra unor produse de larg consum precum zahăr, făină, sare iodată, mălai, orez, arpacaș. Din zece controale s-au depistat neconformități la nouă operatori economici. Cantitatea de produse alimentare preambalate supusă verificării a fost de 6.085 de exemplare, constatându-se deficiențe la 5.185 de exemplare preambalate. Astfel, din 1.106 de kg de zahăr verificate, s-au constatat abateri la 1.106 kg, la 2.077 kg de făină au fost găsite nereguli la 1.777 kg, la 100 kg de orez preambalat toate pungile aveau lipsă la cântar, asemenea și la 253,8 kg
de sare iodată, iar la 1.220 kg de mălai s-au găsit probleme la cântar la 620 de kg. În consecință, au fost aplicate nouă amenzi contravenționale în valoare de 28.000 de lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 24 Februarie 2011
Stire din Social : Se întoarce iarna, la Constanța
Pagina a fost generata in 1.5263 secunde