Amenzi consistente pentru poluările din Constanța

355
Comisarii Gărzii de Mediu Constanța au aplicat, anul trecut, 43 de sancțiuni în valoare de aproape 900.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor legale privind mediul. Suma cea mai mare, respectiv 175.000 de lei, a fost dată pentru poluările accidentale. Anul trecut, au fost înregistrate 16 astfel de poluări.
Totodată, au fost sancționate, cu câte 30.000 de lei, primăriile Peștera și Cernavodă, pentru că nu au respectat legislația privind gestionarea deșeurilor. "Putem să spunem că se observă o oarecare creștere a interesului pentru problematica de mediu, din partea autorităților locale și a oamenilor. A crescut interesul, dar în ceea ce privește transpunerea în practică, mai este de lucru", a declarat, pentru "Cuget Liber", Vasile Petro, șeful Gărzii de Mediu.
Cu toate acestea, se observă o scădere a numărului de amenzi. Astfel, în 2009 au fost aplicate amenzi de 1,4 milioane de lei. "Poate fi luat în calcul și faptul că a crescut interesul pentru respectarea prevederilor de mediu. Asociem, însă, scăderea numărului sancțiunilor cu criza financiară, care a dus la închiderea unor firme și la reducerea activității altora", a adăugat comisarul-șef.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 22 Februarie 2011
Stire din Social : "RADET își bate joc de noi!"
Luni, 21 Februarie 2011
Stire din Social : Marea Neagră s-a dat în spectacol
Pagina a fost generata in 2.2588 secunde