Hoți de motorină de la depozitul Oil Terminal, condamnați penal

1798
Un grup de indivizi care se ocupau cu furtul de motorină din portul Constanța, mai exact din incinta Depozitului 4 Sud Oil Terminal, au fost condamnați de magistrații constănțeni. Ei au fost prinși în plină acțiune, la începutul lunii decembrie 2010, de polițiștii de la Transporturi Constanța.
Comisarul șef Traian Burețea, șeful Biroului Investigații Crimi-nale din cadrul Poliției Transporturi Constanța, declara la acel moment că, pentru prinderea hoților a fost nevoit să introducă o serie de polițiști, care să lucreze sub acoperire, în incinta SC Oil Terminal SA. Așa s-a stabilit că, cel mai probabil cu complicitatea agenților de pază, hoții au umplut mai multe bidoane cu motorină, pe care le-au așezat pe biciclete și s-au deplasat până la gardul împrejmuitor. Acolo, indivizii au aruncat bidoanele peste gard, undeva în zona fostei sere de la Chimpex, de unde erau preluate de unul dintre hoți, care le încărca într-o dubiță cu număr de înmatriculare de Bulgaria, parcată în fața magazinului Real.
Dumitru Bârgovanu, de 37 de ani, Florin Bucătaru, de 28 de ani, Ionel Adrian Rizea, de 37 de ani, Marin Mitu, de 39 de ani, Florin Ștefan Năstasă, de 28 de ani, și Cristinel Durlan, de 36 de ani, nu au recunoscut, prima dată, că au furat motorina, însă, ulterior, ei au povestit cum au comis fapta.
Polițiștii au aflat, astfel, că dubița cu care erau transportate bidoanele cu cei aproximativ 750 de litri de motorină furată îi aparține lui Bârgovanu, asupra căruia polițiștii au găsit și suma de 1.350 de lei. Suspectul este crescător de animale, iar ceilalți cinci bărbați sunt angajații lui. Ei au spus în cele din urmă polițiștilor că "patronul" i-a urcat în mașină și le-a spus ce au de făcut. Mai mult, ei au povestit și că șeful lor a intrat în interiorul societății după ce a vorbit cu unul dintre agenții de pază.
Polițiștii spun că, în momentul în care l-au somat pe Florin Bucătaru să stea pe loc, acesta a opus rezistență și l-a lovit pe unul dintre oamenii legii cu capul în gură.
În urma judecării dosarului, Dumitru Bârgovanu a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, Ionel Adrian Rizea, Marin Mitu, Florin Ștefan Năstasă și Cristinel Durlan, la trei ani cu suspendare fiecare, iar Florin Bucătariu, cel care l-a și lovit pe polițist, va sta șase ani după gratii. Pentru că toți sunt arestați, instanța a decis ca primii cinci să fie puși de îndată în libertate.
Sentința nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0932 secunde