Cum să înveți gratuit o meserie și să fii plătit pentru asta

957
Cum să înveți gratuit o meserie și să fii plătit pentru asta - b05aa5ae598aff32ec94a1156bd7132b.jpg
Constănțenii care lucrează legal în domeniul construcțiilor, dar care nu dețin o calificare sau care sunt muncitori cu calificare de nivel scăzut au acum șansa să obțină, fără să scoată bani din buzunar, un certificat recunoscut atât la nivel național, cât și european.
Acest lucru este posibil prin proiec-tul "Competențe la nivel european pentru creșterea ocupabilității anga-jaților și a competitivității firmelor din domeniul construcțiilor, prin metode inovative de formare profesională continuă", implementat de FRG Timi-șoara - Fundația româno-germană de pregătire și perfecționare profesiona-lă în domeniul construcțiilor.
Unul dintre parteneri este și Patronatul Întreprinderilor Mici și Mijlocii (PIMM) Constanța, la sediul căruia de altfel au loc și aceste cursuri de formare profesională la care pot participa constănțenii ce sunt angajați în domeniul construcțiilor. Aceștia pot dobândi competențe recunoscute în șapte meserii, și anume lucrător în izolații, lucrător finisor pentru construcții, lucrător instalator pentru con-strucții, sudor electric, dulgher - tâmplar - parchetar, zidar - pietrar - tencuitor și instalator instalații tehnico - sanitare și gaze.
Pe toată durata cursurilor participanții beneficiază de o bursă, dar și de alte facilități, precum servicii de catering, așa cum ne-a mărturisit președintele PIMM Constanța, Iulian Gropoșilă.
Potrivit acestuia, 19 constănțeni deja participă la primele cursuri începute în urmă cu aproximativ două săptămâni. Cât de curând, se va stabili și data de la care următoarea grupă, care în principiu nu ar trebui să depășească 16 persoane, va începe pregătirea. Cei care doresc să obțină o calificare ar fi bine să se intereseze din timp, deoarece locurile sunt limitate. Atunci vor afla și care este valoarea bursei, o sumă nu neapărat mare, dar care poate acoperi chel-tuielile cu transportul, de exemplu.
Implementat pe o perioadă de trei ani, proiectul, care vine în ajutorul a peste 1.600 de angajați, are o valoare totală de 18,9 milioane lei și beneficiază de cofinanțare din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.
Organizațiile partenere își propun să asigure formarea omogenă de competențe prin livrarea de cursuri de calificare și recalificare cu conținut teoretic și practic, similare cu cele din Germania, Austria și Italia. După promovarea examenului de absolvire, se eliberează "Certificate de calificare profesională", recunoscute de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale și de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului.
Anca CHICU

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 21 Februarie 2011
Stire din Economie : Evaziune fiscală pe pâine
Pagina a fost generata in 1.7543 secunde