Exercițiu de evacuare în caz de incendiu, la Căminul de Bătrâni din Cernavodă

1423
Centrul operativ pentru situații de urgență din cadrul Primăriei Cernavodă organizează, luni, 21 februarie, un exercițiu de evacuare în caz de incendiu la Căminul de bătrâni din oraș.
Conform ordinului 163/2007 pentru aprobarea Normelor generale de apărare împotriva incendiilor, este obligația instituțiilor publice și a operatorilor economici de a organiza anual exerciții în caz
de incendiu. Căminul de bătrâni de la Cernavodă este administrat de primărie, are o capacitate de 55 de locuri, iar, în prezent, sunt ocupate 22 de locuri. Exercițiul se va desfășura începând cu ora 9.00, pe parcursul a aproximativ 30 de minute, și vor fi implicați atât locatarii și personalul administrativ, cât și reprezentanți ai ISU Dobrogea și Ambulanței Constanța.
Primăria Cernavodă prin compartimentul Protecție Civilă, a întocmit un plan anual al exercițiilor de intervenție. Acesta cuprinde exerciții trimestriale de alarmare prin acționarea sirenelor, exerciții de evacuare în caz de incendiu la obiectivele din subordine, exercițiu în caz de accident nuclear.
Prin aceste exerciții, se urmărește cunoașterea măsurilor de protecție și intervenție în cazul unei situații de urgență, verificarea capacității de reacție a personalului cu funcție de execuție în organizarea și apărarea în cazul producerii unei situații de urgență și reducerea timpilor de intervenție.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 01 Februarie 2011
Stire din Politică-Administrație : Port turistic la Cernavodă
Pagina a fost generata in 0.4394 secunde