Consolidarea falezei din Eforie Sud trebuie urgentată

430
Consolidarea falezei din Eforie Sud trebuie urgentată - e7dd49a544e807a837e88e0f63398aef.jpg
Locatarii de pe strada Ion Vodă cel Cumplit, din Eforie Sud, au sesizat, week-end-ul trecut, conducerea Inspectoratului Județean în Construcții că faleza se surpă în continuare. Oamenii sunt din ce în ce mai alarmați, mai ales că, sâmbătă, s-a mai surpat o bucată din faleză, iar riscul de prăbușire a caselor este pe zi ce trece mai mare.
Duminică după-amiază, Christian Gigi Chiru, șeful IJC Constanța, a fost în inspecție la Eforie Sud. În final, a stabilit că lucrările de consolidare trebuie urgentate.
"Într-adevăr, au apărut noi surpări, în falii destul de mari. Voi solicita constructorului să suplimen-teze efectivele de mun-citori și să prelungească programul chiar și pe timp de noapte dacă va fi nevoie. Proiectantului îi voi cere să întocmească un nou proiect tehnic de stabilizare a malului, întrucât cel aplicat până acum nu dă rezultate. De asemenea, voi recomanda SC RAJA SA să instituie o zonă de siguranță de aproximativ 200 de metri de la marginea talazului, în care rețelele vechi din metal și cele din azbociment să fie înlocuite cu altele, din PVC", a afirmat șeful inspectoratului.
Lucrările de consolidare costă în jur de 700.000 de euro și, inițial, erau preconizate a fi finalizate în jur de 15 iunie 2011. Acum, inspectorii în construcții cer urgentarea lor, pentru a nu pune în pericol locuințele.
Cât privește motivele pentru care s-a ajuns în această situație, Gigi Chiru a arătat: "Din păcate, riscul de a înregistra pagube materiale este generat de ușurința cu care autoritățile locale au emis autorizații de construire și încărcarea cu suprasarcină a falezelor neconsolidate prin lucrări specifice".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 14 Februarie 2011
Stire din Social : Instantaneul zilei
Pagina a fost generata in 2.6101 secunde