Adio construcții haotice pe plaje!

1215
Adio construcții haotice pe plaje! - d4298550f994b2be0d435ca9e31bda07.jpg
Municipiul Constanța, inclusiv stațiunea Mamaia, dar și Năvodari, Techirghiol, Agigea, Eforie Nord și Eforie Sud, Tuzla, Costinești, 23 August, Mangalia, inclusiv stațiunile Olimp, Neptun Jupiter, Cap Aurora, Venus și Saturn, precum și comuna Limanu, cu stațiunea Vama Veche vor avea, cât de curând, un plan urbanistic zonal (PUZ) al plajelor pentru care Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului (MDRT) a alocat peste 2,2 milioane lei, fără TVA.
Contractul pentru realizarea PUZ - Zona Costieră Sectorul Sudic - Capul Midia - Vama Veche a fost atribuit deja, prin licitație deschisă, criteriul fiind oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic. Așadar, prețul pentru realizarea serviciilor a contat în proporție de 40%, descrierea modului de abordare și propunerea de conținut propriu-zis al lucrării, 30%, iar descrierea modului de organizare a echipei de lucru, componența grupului de lucru, planul de acțiune și modul de organizare și etapizare a diferitelor faze, 10%.
Planul urbanistic zonal va fi elaborat de un consorțiu condus de Institutul Național de Cercetare Dezvoltare în Construcții, Urba-nism și Dezvoltare Teritorială Durabilă Urban Incerc, dar și de Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare în Turism, Centrul de cercetare, proiectare, expertiză și consultanță din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism "Ion Mincu", Institutul Național de Cerce-tare - Dezvoltare Marină "Grigore Antipa" și SC Halcrow Romania SRL, în calitate de asociați.
Lucrarea pentru zona costieră va avea în vedere, potrivit reprezen-tanților MDRT, o reglementare coerentă din punct de vedere urbanistic a teritoriului situat între limita dintre apă și uscat și o limită de circa 200 m în adâncime, paralel cu linia țărmului. De menționat este faptul că această zonă costieră, care face obiectul acestui contract, reprezintă spațiul geografic care include atât apele de coastă, de suprafață și subterane, cât și litoralul, terenurile adiacente, apele de suprafață și subterane ale acestora, insulele și lacurile sărate, zonele umede în contact cu marea, plaja și faleza.
Despre necesitatea unui PUZ profesionist al plajelor vorbea Elena Udrea încă de acum aproximativ un an. Totuși, de abia în câteva luni planul ar trebui, în principiu, să fie gata. Termenul propus pentru finalizare, cel mai realist de altfel, este sfârșitul lunii iunie, începutul lunii iulie.
Anca CHICU

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 09 Februarie 2011
Stire din Economie : Averile la control!
Pagina a fost generata in 2.184 secunde