Un tătar, nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace

1293
Tătari din întreaga lume l-au susținut pe Mustafa Abdulcemil Kirimoglu să intre, anul acesta, în cursa pentru Premiul Nobel pentru Pace. Liderul tătarilor de pretutindeni a fost nominalizat oficial de profesori universitari și parlamentari din mai multe țări, printre care și România.
La 1 februarie, s-a încheiat procesul de nominalizare a candidaților la Premiul Nobel pentru Pace de anul acesta, printre pretedenți fiind de data aceasta și liderul tătarilor din întreaga lume, Mustafa Abdulcemil Kirimoglu. Anunțul a fost făcut cu câteva zile în urmă, în cadrul unei conferințe de presă, de către președintele Congresului Mondial al Tătarilor din Crimeea, prof. Refat Ciubarov, citat fiind de agenția de presă națională din Crimeea.
20 de personalități din mai multe țări unde trăiesc comunități de tătari, printre care și România, au prezentat recomandări în sprijinul nominalizării lui Mustafa Abdulcemil Kirimoglu. Este a doua oară când tătarii l-au susținut pe liderul lor să ajungă în această importantă competiție mondială, primul demers, care s-a dovedit a fi însă mai timid, având loc în 2009. De data aceasta, recomandările reprezentanților tătarilor din Ucraina, Polonia, Ungaria, România, Turcia, Rusia, SUA, Canada au fost acceptate, Mustafa Abdulcemil Kirimoglu fiind astfel nominalizat oficial pentru importanta distincție. Cele mai multe recomandări au venit din România, printre cei cinci care au contribuit la acest demers numărându-se deputatul UDTTMR Aledin Amet și prof. univ. dr. Tasin Gemil.
Mustafa Abdulcemil Kirimoglu este președinte al Parlamentului Tătarilor Crimeeni și membru în Parlamentul Ucrainei. Este cunoscut ca lider și întemeietor, totodată, al Mișcării Naționale a Tătarilor Crimeeni și disident sovietic.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 07 Februarie 2011
Stire din Diverse : Un Ferrari FF cu gheata, va rog!
Luni, 07 Februarie 2011
Stire din Diverse : A rupt cu dintii un castron de inox
Sâmbătă, 05 Februarie 2011
Stire din Diverse : Escapadă în doi de Valentine’s Day
Sâmbătă, 05 Februarie 2011
Stire din Diverse : Paste cu unt și ierburi proaspete
Pagina a fost generata in 2.2562 secunde