Liberalii se dezic de primarul pesedist din Mangalia

"Nu vrem să fim asociați cu Tusac"

1279
Curtea de Conturi a descoperit abateri grave și fapte penale în activitatea primarului municipiului Mangalia, Claudiu Tusac. Deși nu a fost analizată toată activitatea administrativă a primarului, în auditul financiar pentru anul 2009, reprezentanții Camerei de Conturi Constanța au scos la iveală numeroase nereguli. Ancheta în desfășurare arată metodele iresponsabile și ilegale prin care au fost cheltuiți banii publici la Mangalia. Controlul a fost efectuat în perioada 25 octombrie – 12 decembrie 2010. În urma acestuia s-au observat probleme în ceea ce privește aprobarea și cheltuirea ulterioară a bugetului pe 2009 și neinformarea furnizorului de energie termică cu privire la modificarea prețului gigacaloriei din cauza căreia locuitorii municipiului Mangalia au plătit mai mult cu un total de 2.756.647 lei. De asemenea, Tusac este acuzat de nerespectarea legii de atribuire a contractelor. Potrivit Camerei de Conturi, în anul 2008 acesta a transmis toate drepturile și obligațiile de salubrizare a Mangaliei dinspre SC Uranus, firma ce asigura salubrizarea orașului până la venirea lui Tusac, către SC Polaris, firma pesedistului Eduard Martin. Ulterior, s-a dovedit faptul că acest contract s-a făcut cu abatere de la legea privind atribuirea contractelor de concesiune de lucrări publice, iar Autoritatea Națională pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice a aplicat Primăriei Mangalia o amendă contravențională de 70.000 lei. Deși amenda trebuia plătită de cel care a semnat contractul de novație, adică primarul Tusac, jumătate din plata sancțiunii a fost efectuată din bugetul local.

"Nu aveam nicio implicare"
Consilierii liberali nu își doresc să fie asociați cu neregulile pentru care este acuzat Tusac, în special pentru motivul că în perioada pusă în discuție ei "nu aveau nicio implicare."
"Noi nu vrem să fim asociați cu așa ceva, mai ales că acestea s-au petrecut într-o perioadă în care nu aveam nicio implicare", afirmă viceprimarul Sorin Andrei.
Totuși, potrivit declarațiilor președintelui PNL Mangalia, consilierii liberali erau familiarizați cu activitatea lui Claudiu Tusac încă din perioada 2009, toate cercetările Curții de Conturi pornind de la sesizările partidului în petițiile sale online și de la cele ale consilierilor PDL.
"Cunoșteam activitatea domnului primar. Există două petiții formulate de către consilierii din perioada respectivă, petiții de la care a pornit ancheta Curții de Conturi. Curtea de Conturi nu a verificat toată perioada de activitate a lui Tusac, ci doar cea menționată în petiție pentru a dovedi neregulile sesizate de către consilieri", a declarat viceprimarul.
Sorin Andrei evită să speculeze în privința anchetei în sine și declară că "instituțiile care investighează această problemă trebuie să-și facă datoria pentru a dovedi dacă acuzațiile aduse asupra lui Tusac sunt reale". Andrei afirmă că nu se vrea să se pronunțe mai mult, deoarece ancheta este încă în desfășurare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 26 Ianuarie 2011
Stire din Sport : Își încarcă "bateriile" în Parâng
Pagina a fost generata in 0.8078 secunde