Locuitorii din zece localități constănțene, învățați cum să obțină finanțări nerambursabile

288
Astăzi, demarează campania de informare pentru Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) "Fonduri europene pentru mediul rural", lansată de Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (APDRP).
Primele două localități din jude-țul Constanța în care se dă startul acestei campanii sunt Mihai Viteazu și Nicolae Bălcescu. Urmează ca, pe 4 februarie, experții să ajungă la Topraisar și Mereni, pe 7 februarie, la Săcele și Istria, pe 9 februarie la Valu Traian și Basarabi, iar pe 10 februarie, la Cogealac și Mihai Viteazu.
Campania de informare cuprinde mai multe niveluri de interacțiune cu publicul, au explicat reprezentanții APDRP. Astfel, un prim nivel îl constituie întâlnirile cu grupuri mici de locuitori ai satelor, abor-dare de tip kitchen table, prin care aceștia își vor prezenta ideile de proiecte și vor primi îndrumare directă. În cazul județului Constanța, astfel de întâlniri ale celor interesați de accesarea fondurilor europene nerambursabile au loc în Mihai Viteazu, Nicolae Bălcescu, Topraisar, Mereni, Săcele și Istria. O altă componentă a campaniei o reprezintă atelierele de lucru, sub forma unor caravane, în cadrul cărora se oferă informări detaliate și practice asupra modalităților de obținere a finanțărilor nerambursabile. Acestea sunt programate să aibă loc în Valu Traian, Basarabi, Cogealac și Mihai Viteazu, pe 9 februarie, respectiv 10 februarie, în cazul ultimelor două localități.
Toate acțiunile de informare vor fi aplicate de către prestatorul desemnat în urma derulării prin SEAP a procedurii de licitație publică, însă, potrivit directorului adjunct al Oficiului Județean de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit Constanța, Simona Leoveanu, la aceste întâlniri participă și un expert din cadrul instituției, în calitate de lector.
Anca CHICU

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8616 secunde