În Constanța se construiesc parcuri eoliene de 4 miliarde de euro

903
În județul Constanța, sunt în curs de realizare, la ora actuală, parcuri eoliene în valoare de aproape 4 miliarde euro, au arătat repre-zentanții Inspectoratului de Stat în Construcții. Astfel, cei șase investitori ridică eoliene în mai multe localități din județ: CEZ realizează parcuri eoliene la Cogealac și Grădina, Iberdrola - la Cogealac, Mihai Viteazu, Istria și Săcele, Enel Grand Power - la Târgușor, Nicolae Bălcescu, Cernavodă, Saligny și Peștera, RWE Portugalia - la Medgidia, iar Verbund Austria în Șipote, Zorile etc.
Christian Gigi Chiru, directorul Inspectoratului de Stat în Construcții Constanța, a arătat că și la ora actuală lucrările sunt oprite în Cogealac, urmare a neregulilor depistate, dar au fost purtate discuții cu investitorii, care și-au recunoscut greșelile și urmează să refacă documentațiile. "De altfel, chiar săptămâna trecută s-a depus la Consiliul Local Cogealac, spre aprobare un PUZ, care ar fi trebuit să stea la baza emiterii autorizațiilor inițiale. Trebuie să recunosc faptul că s-au făcut tot felul de presiuni asupra mea și a inspectorilor, în această chestiune, am fost reclamați, atât eu, cât și instituția, de Camera Deputaților, de Minis-terul Administrației și Internelor, chiar și Ambasadele SUA și Cehiei. La discuțiile purtate, investitorii au recunoscut însă că au greșit", a arătat directorul ISC.
Parcurile eoliene aflate în curs de realizare vor fi finalizate până în 2012. "Trebuie spus că, la finalul etapei a II-a, adică după perioada 2012 – 2019, România va trebui să producă 20% energie verde din necesarul național, aceasta fiind o cerință europeană. În prezent, producem aproape 1%", a mai arătat reprezentantul inspectoratului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.9249 secunde