Un sfert din jucăriile aflate pe piață sunt periculoase pentru copii

204
Un sfert din jucăriile aflate pe piață sunt periculoase pentru copii - 6adedd92232c5c48f311af50c2df0361.jpg
Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța a efectuat în această perioadă mai multe controale la agenții economici care comercializează jucării. Din 1.858 de jucării diverse controlate, la 776 au fost constatate nereguli, multe punând în pericol sănătatea și chiar viața copiilor.
Jucării Yo-Yo cu al căror șnur s-ar putea strangula accidental micuții, pistoale cu laser care le pot răni ochii, fibre ce pot fi inhalate și pot produce sufocarea, componente mici care se desprind și pot fi înghițite de copii, aceasta este oferta multor magazine de unde "se aprovizionează" Moș Crăciun.
În urma controalelor au fost oprite temporar de la comercializare, până la eliminarea deficiențelor constatate, toate jucăriile cu probleme, valoarea totală fiind de 11.284 de lei. De asemenea, au fost aplicate amenzi în cuantum de 32.000 de lei.

Sfaturi la achiziționarea jucăriilor
Inspectorii CJPC recomandă părinților să cumpere jucării numai din locuri auto-rizate și magazine specializate, alegând produse adecvate vârstei copiilor. E bine să evite jucăriile cu componente mici, cu șnururi lungi, precum și cele care "trag" cu obiecte sau proiectile și, la plușuri, să verifice cusăturile pentru a nu ieși materialul de umplutură.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 15 Decembrie 2010
Stire din Social : Băncile își bat joc de constănțeni
Marţi, 14 Decembrie 2010
Stire din Social : O, brad frumos, cu cetina de criză!
Pagina a fost generata in 1.7148 secunde