Fostul preot de la Cotu Văii, condamnat la șase ani de închisoare

1413
Fostul preot din satul Cotu Văii, Valentin Petrea, rămâne condamnat la pedeapsa de șase ani de închisoare cu executare. Complicele său, fosta contabilă a parohiei, Iuliana Denisa Bălan, rămâne condamnată, de asemenea, la cinci ani de închisoare cu executare. Magistrații de la Curtea de Apel Constanța au hotărât, ieri, să respingă apelurile declarate de inculpați, constatând astfel că sentința Tribunalului Constanța este una corectă în ceea ce îi privește. Decizia emisă ieri mai poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție.
Valentin Petrea a fost judecat pentru comiterea mai multor fapte de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, toate în formă continuată.
Preotul Valentin Petrea este acuzat că, începând cu vara anului 2004, a făcut împrumuturi bancare pe numele mai multor enoriași susținând că banii vor fi folosiți pentru renovarea și modernizarea bisericii și a casei parohiale.
Procurorii spun că, prin această modalitate, cei doi inculpați ar fi intrat în posesia sumelor de 509.625,71 de lei și, respectiv, 37.322 de euro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3999 secunde