Opriți masacrul de pe șosele!

899
Opriți masacrul de pe șosele! - 72ebfd79653d705c7b8075226039aacf.jpg
Șoferii inconștienți care produc accidente deosebit de grave pe șoselele din județul Constanța sunt "mângâiați pe creștet" de judecători. În multe dintre cazuri, sentințele parcă sunt date în bătaie de joc, chiar dacă faptele comise sunt grave. Polițiștii de la Rutieră sunt de părere că, dacă pedepsele magistraților ar fi mai mari, numărul accidentelor deosebit de grave s-ar reduce considerabil.

A omorât un copil, care se îndrepta spre școală, pe trecerea pentru pietoni și a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. Aceasta a fost pedeapsa aplicată în cazul unui accident rutier petrecut, în 2009, la Castelu. Suma de 5.000 de euro, acordată cu titlu de daune morale, pare mai mult o bătaie de joc față de părinții îndurerați. Oare chiar atât a valorat viața acelui copil pentru magistratul care a dat sentința? Se pare că da…
Polițistul Nicolae Munteanu, care circula, în iunie 2009, la volanul unui autoturism, având 2,15 grame la mie alcool în sânge, și a omorât un om, a fost condamnat tot la doi ani de închisoare cu suspendare. Magistrații au considerat că pietonul poartă o parte din vină, pentru că a traversat drumul prin loc nepermis, reținând în sarcina polițistului doar conducerea unui autoturism sub influența alcoolului.
Dacă e să comparăm aceste sentințe cu pedepsele aplicate, spre exemplu, pentru niște furturi banale, unde magistrații acordă mult mai des pedepse cu executare, ajungem la concluzia că pierderea unor bunuri este mai aspru sancționată decât cea a unor vieți!

Comisarul Bădângă: "Ne-ar avantaja pedepsele mai aspre"
Iar astfel de exemple sunt cu nemiluita, atât la instanțele din Constanța, cât și la cele din țară. Este un fenomen pe care, se pare, nimeni nu vrea să-l stopeze, chiar dacă, zilnic, pe șosele are loc un adevărat genocid.
Singurii care au un contact direct cu fenomenul, polițiștii de la Rutieră, sunt conștienți că, dacă pedepsele aplicate de judecători nu ar fi extrem de mici și legea nu ar fi atât de permisivă, ceea ce se întâmplă în prezent pe șoselele din România nu ar avea loc.
"Există țări din Uniunea Europeană în care nu-mai și o abatere la legea circulației este aspru sancționată, nu mai vorbim de acciden-tele care se soldează cu pierderi de vieți omenești!", este de părere comisarul Constantin Bădângă, șeful Biroului Drumuri Naționale și Europene din cadrul Serviciului Poliției Rutiere Constanța.
Amenzi mari și pedepse cu închisoare! Aceasta se pare că este singura soluție pentru a "disciplina" șoferii care cred că sunt regii șoselelor!
"Ne-ar avantaja pedepsele mai aspre", a completat comisarul Bădângă, subliniind faptul că șoferii ar fi mult mai precauți atunci când s-ar urca la volan dacă știu că îi pasc câțiva ani de închisoare sau permisul anulat dacă nu respectă reguli elementare de circulație.
"Totul ține de legislație și de modul în care judecătorii apreciază aceste fapte" - ne-a mai declarat Bădângă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4332 secunde