Tătarii din Mihail Kogălniceanu s-au mutat în casă nouă

862
Tătarii din Mihail Kogălniceanu s-au mutat în casă nouă - 96ee742c2d445f8ea3efedf1958cb346.jpg
Cei aproximativ 450 de membri ai filialei Mihail Kogălniceanu a Uniunii Democrate a Tătarilor Turco - Musulmani din România se bucură, începând din acest week-end, de un sediu nou. Inaugurarea noii case a comunității a avut loc sâmbătă, în prezența liderilor organizației, a reprezentanților administrației locale, precum și a unui mare număr de etnici, atât din localitate, cât și de la alte filiale din județ.
Este un apartament cu patru camere, amenajat modern, unde membrii comunității se vor întâlni pe viitor și își vor desfășura activitățile. Așa cum a precizat președintele filialei locale a UDTTMR, Demirel Caiali, achiziționarea unui sediu pentru comunitatea tătară de aici a fost o dorință mai veche moștenită chiar de la cei care au condus înaintea lui filiala. Până acum, membrii comunității se întâlneau în diverse locuri, neavând un sediu propriu. În 2008, cu eforturi financiare considerabile, uniunea a reușit să achiziționeze un apartament pe care, din cauza crizei financiare, abia acum a reușit însă să îl amenajeze corespunzător activităților care urmează să se desfășoare. Era o necesitate, după cum a spus și președintele filialei locale a UDTTMR, și nicidecum un moft. Aceasta este a doua mare realizare cu care Demirel Caiali se mândrește atât din postura de lider al comunității tătare locale, cât și de consilier local, prima dintre ele fiind împrejmuirea cimitirului musulman din localitate, în anul 2007, cu sprijinul administrației locale. Era pentru prima dată, după cum a ținut să precizeze Demirel Caiali, când se alocau fonduri de la bugetul local și pentru cultul musulman din comună, după 1990, lucru care a avut o însemnătate aparte pentru comunitate.
Prezent la eveniment, primarul localității Mihail Kogălniceanu, Valer Iosif Mureșan, a ținut să sublinieze importanța pe care spiritul tătăresc o are și a avut-o dintotdeauna pentru comunitatea din Mihail Kogăl-niceanu. Este știut faptul că tătarii au fost băștinașii acestor locuri, ei punând bazele așezării ce a purtat la început numele de Karamurat (Murat cel Negru, numele unui conducător tătar).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 30 Octombrie 2010
Stire din Diverse : Tudor Gheorghe, în concert la Constanța
Sâmbătă, 30 Octombrie 2010
Stire din Diverse : Spectacole de teatru, operă și balet
Pagina a fost generata in 2.1202 secunde