Centre terapeutice pentru copiii cu dizabilități, deschise la Cernavodă și Medgidia

971
Centre terapeutice pentru copiii cu dizabilități, deschise la Cernavodă și Medgidia - f272ff78b26613eb6fda2edf8810f88b.jpg
Copiii și tinerii cu dizabilități au nevoie de servicii de recuperare, terapii și programe de incluziune socială, pentru a se integra în comunitate. La nivelul țării sunt însă prea puține centre care oferă astfel de servicii. "Îngrijirea per-soanelor cu dizabilități este limitată de insuficienta dezvoltare a serviciilor comunității în ceea ce privește cuprinderea, diversitatea și calitatea acestor servicii, mai ales în mediul rural. Relevant este numărul mic de centre de zi la nivelul țării, care oferă servicii terapeutice, acestea acoperind doar 2,8% din nevoie!", au afirmat reprezentanții Fundației World Vision România.
Vineri, în cadrul unei confe-rințe desfășurate la Cernavodă, reprezentanții fundației au lansat proiectul "Centru multifuncțional, o șansă pentru viitorul copiilor și tinerilor cu dizabilități fizice, psihice și sociale din regiunile Nord-Vest, Sud-Est și Sud-Vest". În cadrul acestui proiect vor fi înființate mai multe centre de zi, care vor funcționa trei ani, în Galicea (județul Vâlcea), Cluj, Dolj, Cernavodă și Medgidia. "În cele două centre multi-funcționale de la Cernavodă și Medgidia vor veni, pentru început, 30 de copii și tineri. Ei vor primi servicii adaptate nevoilor și vârstelor lor, de kinetoterapie, consiliere psihologică, logopedie, socializare, orientare vocațională etc", ne-a spus Izabela Iorga-Ștefan, membru World Vision.
Odată cu deschiderea acestui centru, micuții din Medgidia nu vor mai face naveta la Constanța pentru terapie. "Ani de zile am fost nevoiți să facem naveta pentru recuperare la Cernavodă sau la Constanța, iar calvarul nostru, al părinților, s-a sfârșit", a afirmat Constantina Grozea, mămica unui băiețel de 11 ani, cu dizabilități.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 30 Octombrie 2010
Stire din Social : Ferea! Cade stâlpul!
Pagina a fost generata in 3.2759 secunde