Cei nouă angajați de la Drumuri și Poduri și ARR au scăpat de arest pentru că ancheta a fost făcută de un procuror necompetent

1156
Cei nouă angajați de la Drumuri și Poduri și ARR au scăpat de arest pentru că ancheta a fost făcută de un procuror necompetent - 1962233978ffd7b03d3ba3fe154fd0b4.jpg
Sâmbătă, cei nouă angajați ai Direcției Regionale de Drumuri și Poduri și ai Autorității Rutiere Române - agenția Constanța acuzați de fapte de corupție au fost prezentați magistraților de la Tribunalul Constanța cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile. Este vorba de Nicolae Zarzăre, Dorin Nicolae Dragomir, Florin Marius Popescu, Valeriu Vasile Bucur, Gabriel Pătru, Dan Ion Vâlsan, Bogdan Tănase - controlori trafic la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Constanța -, și Ferodin Husein și Ovidiu Popa - angajați ai Autorității Rutiere Române -, agenția Constanța, care sunt acuzați de comiterea infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice și ale persoanelor.
Gabriel Pătru mai este acuzat și de comiterea infracțiunii de luare de mită, pentru că, în cursul zilei de 3 septembrie, a fost prins primind suma de 100 de lei de la un transportator rutier, cu scopul de a nu-și îndeplini atribuțiile specifice de control.
După mai multe ore de dezbateri, magistrații de la Tribunalul Constanța au admis excepția nelegalei sesizări a instanței invocate de avocați și, în consecință, au respins propunerea de arestare formulată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, pe motiv că acesta nu este organul de urmărire penală competent, în funcție de calitatea persoanei, pentru a sesiza instanța cu privire la faptele comise de cei nouă inculpați.
Prin urmare, sâmbătă noaptea, magistrații de la Tribunalul Constanța au constatat încetată de drept măsura reținerii față de toți inculpații și au dispus punerea lor, de îndată, în libertate. Decizia nu este definitivă, ea fiind atacată cu recurs, ce urmează să se judece la Curtea de Apel Constanța.
Procurorii constănțeni spun că, începând din anul 2008, cei nouă ar fi favorizat anumite firme de transport rutier, pe care le anunțau despre perioadele și locurile în care urmau să fie efectuate controalele rutiere, așa încât aceste firme să nu fie depistate și sancționate pentru neregulile constatate și să poată efectua transporturi mai ieftine în dauna celorlalte firme concurente.
În cursul zilei de vineri s-au efectuat percheziții domiciliare la locuințele și locurile de muncă ale celor nouă persoane învinuite.
Cei nouă învinuiți aveau ca atribuții monitorizarea controlului mijloacelor de transport pe drumurile publice, pentru descoperirea încălcării normelor legale privind transportul de marfă, depășirea tonajelor sau gabaritului autovehiculelor, deținerea autorizațiilor speciale de transport, existența și valabilitatea rovinietei sau a celorlalte documente necesare pentru transportul rutier de mărfuri și persoane.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6725 secunde