Cele mai multe cazuri de meningită West Nile sunt semnalate la Constanța

888
Cele mai multe cazuri de meningită West Nile sunt semnalate la Constanța - cf8ab5c3485dca9852b4344b05c9f56e.jpg
Centrul Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile, de la nivelul Ministerului Sănătății, a transmis, vineri, că până în prezent în țara noastră au fost confirmate 15 cazuri de infectare cu virusul West Nile, dintre care opt în cursul zilei de vineri. Potrivit reprezentanților ministerului, în Constanța au fost înregistrate cele mai multe cazuri.
Este vorba de patru constănțeni, care au fost confirmați cu meningită West Nile - primul caz a fost semnalat la începutul săptămânii, când Institutul Cantacuzino a confirmat infectarea unui octogenar, care a și decedat, iar celelalte trei au fost confirmate în cursul zilei de vineri.
Potrivit dr. Constantin Dina, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică, au fost confirmați cu meningită West Nile un bărbat de 32 de ani, din Cogealac, o femeie de 68 de ani din Cobadin și un tânăr de 22 de ani din Năvodari. Cei trei pacienți sunt internați în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, ei fiind supravegheați îndeaproape întrucât doi dintre ei au și afecțiuni asociate. Astfel, bărbatul din Cogealac are o afecțiune pulmonară, iar femeia din Codabin a fost diagnosticată și cu o infecție urinară, diabet zaharat, hipertensiune arterială și cardiopatie ischemică.
Cei trei pacienți sunt internați în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, iar starea lor este stabilă.
Situația infecțiilor cu West Nile confirmate se prezintă astfel pe județe: Constanța - patru cazuri, Dolj - un caz, Alba - un caz, Buzău - un caz, Cluj - un caz, Ialomița - un caz, Galați - un caz, Sibiu - un caz, București - un caz, Teleorman - un caz, Mureș - două cazuri.
Totodată, potrivit reprezentanților ministerului, mai există încă două suspiciuni de infectare, care sunt în investigare clinică.
Infecția cu meningita West Nile apare la adulți, iar simptomatologia constă în febră, dureri de cap, aste-nie, vărsături, tulburări de memorie, dureri articulare sau musculare, survenite în termen de trei - șapte zile de la înțepătura țânțarului infec-tat. Dacă resimțiți aceste simptome, se impune să vă prezentați la medi-cul de familie sau la serviciul de urgență.
Ca măsuri preventive, specialiștii Ministerului Sănătății vă sfătuiesc să purtați haine cu mâneci lungi și pantaloni lungi, se utilizați substanțele chimice pentru extermi-narea insectelor, să puneți plase la geamuri - toate pentru a evita expunerea la țânțari.

Simptomele meningitei West Nile sunt: febra, durerile de cap, vărsături, tulburări de memorie, dureri musculare și articulare. Acestea survin în cel mult o săptămână de la înțepătura țânțarului infectat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4179 secunde