Foști miniștri ai Învățământului participă la Congresul Învățătorilor din România

1137
Sâmbătă, la Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" a avut loc Congresul Învățătorilor din România și al Cadrelor Didactice Române de peste hotare, eveniment ajuns la cea de-a 31-a ediție.
Moderat de președintele Asociației Generale a Învățătorilor din România, Viorel Dolha, congresul s-a deschis cu discursuri susținute de invitați, printre cei care au luat cuvântul numărându-se Crin Antonescu, președintele PNL, Andrei Marga, fost ministru al Învățământului și Leonid Bujor, ministrul Învățământului în Republica Moldova.
Puternic politizate, declarațiile lui Crin Antonescu și ale lui Andrei Marga au vizat hibele sistemului românesc de învățământ: "România se află în cea mai gravă criză, produsă din cauza incompetenței administrative, din cauza aducerii în rol de decizie a oamenilor necalificați, docili. Nicio țară din Europa nu recurge la acest sistem funest. România are cel mai incompetent guvern din istoria sa modernă.
Adenauer, în campaniile lui electorale, spunea: «ca germani o ducem rău, foarte rău, dar la un nivel înalt». Ca români o ducem bine, foarte bine, dar la un nivel foarte jos", a spus Andrei Marga.
La rândul lui, Crin Antonescu și-a exprimat nemulțumirea față de condiția profesorului din România: "Ca fiu de profesor și ca profesor la rândul meu, mă simt jignit când responsabilii politici numără munca dascălului la oră, ca ceasul de taximetru".
La prezidiu s-au mai aflat, printre alții, și Ecaterina Andronescu, Elena Buhaiev, inspectorul școlar general, Decebal Făgădău, viceprimarul Constanței, deputatul Maria Stavrositu și Ioana Purcărea, președintele Sindicatului Liber al Salariaților din Învățământul Preuniversitar Constanța.
Comunicările propriu-zise din cadrul Congresului au avut loc în sala Teatrului "Oleg Danovski", neîncăpătoare pentru sutele de participanți și invitați la eveniment.
Congresul Învățătorilor din România și al Cadrelor Didactice Române de peste hotare continuă astăzi și mâine, lucrările având loc la Hotel Măgura din Eforie Sud.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5319 secunde