Cadrele didactice din țară și de peste hotare se întâlnesc la Constanța

799
Cadrele didactice din țară și de peste hotare se întâlnesc la Constanța - f0b33222f5fb53444458e27d8c117501.jpg
Sâmbătă, ora 10, la Teatrul Național de Operă și Balet "Oleg Danovski" se deschide Congresul Învățătorilor din România și al Cadrelor Didactice Române de peste hotare, ajuns la cea de-a XXXI-a ediție.
Reprezentanți ai Ministerelor Educației din România și Republica Moldova, oameni politici, cadre didactice din țară și din străinătate, profesori universitari vor participa la evenimentul care are loc în orașul de la mării după 100 de ani de la cel III-lea Congres al Asociației Generale a Învățătorilor din România, care avea loc tot la Constanța.
La Congres va participa și Leonid Bujor, Ministrul Edu-cației din Republica Moldova, care va susține, de la ora 12:30, lucrarea intitulată "Modernizarea învățământului în Republica Moldova". De la ora 14, maestrul Tudor Gheorghe va celebra sărbătoarea "Limba noastră cea română" printr-un concert.
Duminică, 29 august, lucrările Congresului încep la ora 10, de data aceasta la Hotel Mă-gura, Eforie Sud, urmând ca participanții să-și prezinte lucrările care vizează, printre altele, formarea inițială a cadrelor didactice sau seminarele metodice municipale. Finalul manifestărilor va cuprinde un spectacol de dans, cântec și poezie, fiind dedicat, de asemenea, sărbătorii Limba Noastră cea Română, celebrată în Republica Moldova pe 31 august.
Congresul Învățătorilor din România și al Cadrelor Didactice Române de peste hotare se desfășoară între 27 și 31 august.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1896 secunde