Reprezentant al Ministerului Culturii, în vizită la Muzeul "Callatis"

2076
Reprezentant al Ministerului Culturii, în vizită la Muzeul
Conf.univ.dr. Vasile Timiș, secretar de stat în Ministerul Culturii și Patrimoniului Național, a vizitat, miercuri, Muzeul de Arheologie "Callatis" Mangalia. El a purtat discuții cu directorul muzeului, dr. Sorin Marcel Colesniuc, dar și cu responsabilul științific dr. Mihai Ionescu și muzeograf Liliana Vioiu.
Principalele subiecte s-au axat în jurul proiectelor derulate de muzeul din Mangalia, unul dintre acestea fiind "Callatis - istorie la malul Mării Negre. Măsuri de restaurare, conservare și valorificare a patrimoniului istoric și cultural al municipiului Mangalia". Proiectul este realizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Mangalia și are o valoare de aproximativ cinci milioane de euro, fonduri așteptate de la Uniunea Europeană. Obiectivul este de a pune în valoare siturile arheologice din zona Mangaliei, printre acestea fiind: zidul de nord al cetății Callatis cu palatul episcopal și edificiul bazilical, colțul de nord-vest al cetății Callatis și mormântul pictat cu psalmi.
Un alt proiect care a atras atenția secretarului de stat Vasile Timiș este cel referitor la cercetarea și valorificarea ruinelor aflate sub apa Mării Negre. Este vorba despre o parte a cetății Callatis și portul din antichitate, care, în ultimele două milenii, au fost acoperite de apă. Conform directorului Muzeului "Callatis", secretarul de stat a declarat că Ministerul Culturii și Patrimoniului Național va analiza coparticiparea la acest proiect.
După ce a parcurs expozițiile muzeului callatian, secretarul de stat a vizitat cartierul de epocă romano-bizantină, restaurat și conservat în subsolul Centrului de Afaceri "Marea Neagră" din Mangalia, dar și palatul episcopal și edificiul bazilical al Cetății Tomis.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2476 secunde