Icoane și tablouri din plante presate ale "amforiștilor", expuse la Techirghiol

1232
Icoane și tablouri din plante presate ale
Dacă la Constanța cultura intră la apă, se pare că adepții ei își găsesc refugiul în alte localități din județ. "Amforiștii" s-au aflat la sfârșitul săptămânii trecute la Techirghiol, cu prilejul celei de-a XI-a ediții a "Zilelor orașului". Au găsit la Techirghiol deschidere din partea administrației locale pentru actul cultural, ospitalitatea localnicilor și curiozitatea constructivă a turiștilor, toate făcându-i pe expozanți să se simtă cu adevărat apreciați, iar munca lor evaluată la adevărata valoare. Timp de două zile, vizitatorii expoziției amenajate la un restaurant din centrul localității au putut admira icoane semnate de artiștii Vasilica Pop, Gheorghe Caraiman, Viorel Ungureanu, Nicu Grigoraș, Radu Horobăț, Iulia Smaznoi, Ecaterina Topor, Alexandrina Macarov, precum și tablourile de plantă presată ale Constanței Vlăgea.
Turiști, consilieri, cetățeni de onoare ai orașului, localnici, toți au admirat timp de două zile lucrările expuse de artiștii de la "Amfora" și au semnat în cartea de onoare a "amforiștilor". Artiștii s-au bucurat și de aprecierile co-participanților la expoziții, printre ei Semia Ciorabai, Periha Menseit, Cristiana Deliu. Nici primarul Adrian Stan nu a rămas indiferent în fața lucrărilor expuse la sărbătoarea localității pe care o administrează, el transmițându-le artiștilor următorul mesaj în scris și manifestându-și bucuria că Techirghiolul a putut găzdui expoziția "amforiștilor": "Tot binele artistic din lume, sănătate și realizări tuturor. Să avem un viitor comun prin susținerea pe care sper să v-o pot oferi. De la un iubitor al frumosului…".
Bucuria artiștilor trăită în mijlocul locuitorilor din Techirghiol a fost totuși umbrită de gândul că în curând s-ar putea să nu mai aibă unde să expună lucrările, asta ca urmare, pe de o parte a faptului că actualul sediu din Bulevardul Ferdinand a fost revendicat, dar și din cauza recentelor reorganizări ale instituțiilor de cultură din Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3844 secunde