Maria Băsescu a vizitat incognito Muzeul "Callatis"

2088
Muzeul de Arheologie "Callatis" Mangalia a fost vizitat în mod neașteptat, miercuri, de Prima Doamnă a țării, Maria Băsescu. Soția președintelui nu s-a aflat pentru prima dată la muzeul din Mangalia, ea vizitându-l și vara trecută, fără a fi avut însă timp la dispoziție pentru a parcurge toate expozițiile.
De această dată, Maria Băsescu a urmărit și un documentar pe tema proiectului privind cercetarea arheologică subacvatică ce ar pune în valoare monumentele dispărute sub apă, proiect care se află în lucru la Primăria Mangalia.
"Potențialul turistic al acestui sit arheologic scufundat ar putea fi de neimaginat. O cercetare arheologică sistematică ar scoate de sub apă valori culturale ce pot contribui, în mare măsură, la dezvoltarea turismului în zona Mangaliei. Potențialul turistic poate fi dezvoltat prin cercetarea și valorificarea ulterioară a sitului, prin organizarea de scufundări pentru turiștii interesați, așa cum se întâmplă în țări precum Grecia sau Statele Unite ale Americii", a spus directorul Muzeului "Callatis", cercetător științific dr. Sorin Marcel Colesniuc.
La plecare, Maria Băsescu a cumpărat ghidul de prezentare al Muzeului "Callatis", dar și câteva replici după exponatele cele mai importante aflate în patrimoniu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2759 secunde