Zi de zi

Două gimnaste gemene merg cinci kilometri pe jos ca să ajungă la antrenament

2568
Două gimnaste gemene merg cinci kilometri pe jos ca să ajungă la antrenament - 63f8c7b4d7ffc2c73e530663a34fa418.jpg
Surorile Milea, Iulia și Mălina, sunt topite după gimnastică. Nu ratează nicio zi de pregătire, chiar dacă, pentru aceasta, fac eforturi de deplasare pe distanța Agigea - Constanța.

Profesoara Mirela Szemerjai pregătește la CSS1 Constanța două gimnaste de 11 ani gemene. Iulia Cristina și Mălina Elena Milea au venit la sala de antrenament când aveau patru ani și jumătate, aduse de mama lor, iar de atunci sunt nedespărțite de gimnastică. Szemerjai a început antrenamentele cu fetele în cuplu cu Nicoleta Profir, iar apoi, de când colega sa a plecat în străinătate, lucrează singură cu gemenele.
"La început, aveau aceeași înălțime și greutate, astfel că le confundam des. Le întrebam mereu «Tu cine ești?», «Dar tu?». Acum, această problemă s-a rezolvat. Mălina, deși a venit pe lume după Iulia, e mai dezvoltată, mai înăltuță, așa că nu le mai încurc. La naștere, Mălina a trebuit să suporte o operație în zona urechii, pentru un fel de tumoare, care s-a rezolvat însă cu brio. Fetelor, la ce interval v-ați născut una după alta?", le strigă, de pe margine, Mirela Szemerjai gimnastelor, care se pregătesc în sală. "Cinci minute!", vine prompt răspunsul, într-un glas, așa cum le stă bine unor gemene.
Având domiciliul în apropierea Agigei, fetelor le este destul de greu să facă, zi de zi, deplasarea în Constanța, atât pentru școală, cât și pentru antrenament, dar nu se plâng niciodată, deși, potrivit profesoarei Szemerjai, de unde stau și până la autobuzul care le aduce la Constanța, gemenele trebuie să meargă pe jos cinci kilometri.
Ajunse în Constanța, coboară la Liceul cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru" CSS, pentru cursuri (sunt eleve în clasa a patra, învățătoare - Cristina Ochiuleț), după care, la terminarea orelor, merg la sala de la Complexul Sportiv "Tomis", pentru patru ore de gimnastică. Odată terminată ziua de școală și antrenament, se întorc acasă, obosite, dar fericite.
"Gemenele merg peste tot numai ținându-se de mână. Până în clasa a doua, erau aduse la pregătire de părinți sau de un frate de-al lor, iar de doi ani vin singure", spune Mirela Szemerjai.
Fetele sunt junioare III acum, iar următoarea competiție este la Buzău (întrecere pe echipe). Gemenele au avut o comportare bună și la Naționalele școlare, deși au concurat contra unor gimnaste mai mari ca vârstă. Anul trecut, Mălina a cucerit medalia de bronz la sărituri.

Iulia și Mălina - doi copii conștiincioși
"Sunt doi copii deosebiți, foarte conștiincioși. Nu au lipsit o zi de la antrenament. Foarte perseverente, tenace, ambițioase, excelente concurente. Nu au emoții în concurs. Sunt foarte fericite când intră în competiție. Muncesc, iar când le cerți, nu comentează. Sunt învățate de mici cu greul"

Iulia - constantă
"Iulia e o gimnastă constantă, bună pe toate cele patru aparate"

Mălina - mai puternică
"Mălina e mai puternică fizic, astfel că atunci când vom aborda elementele mai grele, le va duce fără probleme. Bârna nu e aparatul ei forte, dar la celelalte trei, în special la sărituri și sol, nu are probleme. Are construcția Simonei Amânar"
Mirela Szemerjai,
profesor CSS1 Constanța

Au doi frați, de 18 și 20 de ani
Soții Milea au patru copii, Cristi (20 de ani), din prima căsătorie a mamei, Mădălin (18 ani), din primul mariaj al tatălui, și cele două gemene de 11 ani, rezultate din prezenta căsnicie. "Fetele și cei doi băieți sunt foarte uniți și se înțeleg excelent. Părinții îmi acordă tot sprijinul și mână liberă în antrenamentele pe care le fac cu Iulia și Mălina", spune Mirela Szemerjai, pentru "Cuget Liber". Tatăl gemenelor lucrează în cadrul armatei, ca șofer, în vreme ce mama e casnică.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8193 secunde