Prefectul Palaz trimite încă un primar la doctor

635
Prefectul Palaz trimite încă un primar la doctor - 8cc0ac7d47dcde31b14f499bceb2757b.jpg
Scandalul din administrația publică locală Cogealac a continuat vineri, subiectul fiind reluat în cadrul unei conferințe de presă de liderul județean al PNȚCD Constanța, Tudorel Chesoi. Acesta a pus protestul organizat joi de primarul din Cogealac, țărănistul Cati Hristu, în fața Prefecturii Constanța, pe seama faptului că el nu recunoaște decizia prefectului Claudiu Palaz de a solicita instanței dizolvarea de drept a Consiliului Local. Astfel, Chesoi a declarat că reprezentantul Guvernului în teritoriu a avut "o atitudine grăbită, suspectă" și nu tocmai potrivită și asta fiindcă, susține el, vinovați de tensiunile din Consiliul Local s-ar face nu cei șapte aleși care îl susțin pe gospodarul-șef, ci acei opt consilieri locali care i-au solicitat lui Palaz, printr-un memoriu, dizolvarea forului decizional al localității. Președintele PNȚCD Constanța i-a numit pe acești opt consilieri "trădători" și "iresponsabili" și, totodată, "autori ai șantajului care s-a făcut la Cogealac pentru a dizolva Consiliul Local".
În ceea ce-l privește pe con-silierul local PNȚCD Ion Butcaru, cel care a dezvăluit, joi, cum a oferit oamenilor, în calitate de apropiat al primarului Hristu, 10 miliarde de lei vechi astfel încât acesta din urmă să câștige alegerile locale din primul tur, Chesoi a precizat că el a fost exclus din partid încă din 17 martie 2010 și, prin urmare, și-a pierdut calitatea de ales local. Cu toate acestea, nu există un proiect de hotărâre de CL prin care locul acestuia să fie declarat vacant. Cât despre motivele care au dus la excluderea lui Butcaru, Chesoi a afirmat că ele țin de vânzarea de către consilier a unei case din chirpici cu suma de 450.000 de euro. Ciudat sau nu, liderul județean al PNȚCD susține că excluderea acestuia din partid e statutară.
În contextul aceleiași conferințe, prim-vicepreședintele PNȚCD Constanța, Corneliu Neagoe, a declarat că țărăniștii fac un apel către Claudiu Palaz în ideea de a nu dizolva Consiliul Local Cogealac și de a-i exclude, în schimb, din CL, pe cei opt consilieri care nu au mai participat la ultimele trei ședințe.
De remarcat e, însă, că în vreme ce liderii județeni ai PNȚCD s-au grăbit să-i ia apărarea primarului Cati Hristu, acesta nici măcar nu a participat la conferință pentru a se disculpa sau măcar a comenta în vreun fel declarațiile referitoare la banii dați ca un soi de mită electorală pentru ca el să fie votat. Legat de acest aspect, Chesoi a menționat că liderii județeni ai partidului "nu au avut cunoștință de așa ceva".

"Cati Hristu să meargă la doctor!"
În ceea ce-l privește pe prefectul Constanței, Claudiu Palaz, reamintim că acestuia i s-au adus acuzații în timpul protestului de joi, de către primarul Cati Hristu. Țărănistul a afirmat atunci că reprezentantul Guvernului în teritoriu ar susține dizolvarea CL pentru că sprijină, de fapt, o parte dintre cei opt consilieri care ar fi primit niște sume de bani de la o firmă ce construiește ilegal turbine eoliene în localitate.
Legat de evenimentele ultimelor zile, prefectul a afirmat, prin intermediul unui comunicat de presă, că "declarațiile primarului Cati Hristu, potrivit cărora prefectul împiedică proiectul de realizare a unui sistem de alimentare cu apă a comunei, nu au nicio justificare".
În altă ordine de idei, Palaz a declarat, vădit deranjat de acuzațiile pe care i le-a adus primarul din Cogealac, că îl roagă pe acesta să meargă la un control medical. "În primul rând nu eu dizolv Consiliul Local, ci instanța. Cati Hristu să meargă la doctor! Neapărat! Pentru acest gen de oameni nu am altfel de recomandare", a afirmat Claudiu Palaz. Reamintim că prefectul Constanței a mai făcut această recomandare și primarului din Cernavodă, social-democrata Mariana Mircea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6584 secunde