Mazăre la orizontală

543
Mazăre la orizontală - 87e372e4c19d97439c2afb5b08d96697.jpg
Cel puțin pentru vara asta, s-a dus vremea dansurilor împrejurul feselor de brazilience și s-a sfârșit și dezmățul pe ape cu șeici în preajmă-i. Bani… canci! Așa se tânguiește papagalicește al nostru, pe fondul crizei, încă de la începutul anului.
Așadar, plăceri de genul celor menționate mai sus, numai bune să hrănească orgolii de adulți frustrați care nu au avut jucării în copilărie, n-au decât să fie reprimate anul acesta.
Ce te faci însă când le promiți oamenilor… case?! În cazul acesta, n-ai decât să cazi pe spate, la propriu, și… să faci circ. Ca, de pildă, ieri, când primarul, braț la braț cu unul dintre constructorii din faimosul cartier de locuințe ieftine, a invitat lumea nu într-o locuință numai bună să își primească noii proprietari, ci la inaugurarea unui showroom deschis, culmea ironiei, la parterul unuia dintre blocurile care nu se mai termină.
Aici, vizitatorii puteau vedea cum va arăta un apartament finisat, mobilat și gata de mutat în el, în blocul cu pricina! Nu a lipsit nici momentul artistic asigurat chiar de primar care a ținut să probeze el primul… patul din decor, gest garnisit, așa cum ne-a obișnuit, cu replici pe măsura… piesei de mobilier! Spectacolul a fost, evident, unul regizat și imortalizat, obiectivele aparatelor de fotografiat și blitzurile făcând zid în jurul actorului de ocazie!
Ceea ce a lipsit, însă, din prezentarea de ieri a fost… data exactă la care cineva s-ar putea bucura cu adevărat de respectiva locuință, data la care oamenii nu vor mai auzi numai promisiuni și nu vor mai vedea locuințele numai în cataloagele de prezentare. (Să nu uităm că până acum s-a amânat de nenumărate ori inaugurarea stabilimentului cu pricina!) De fapt, acțiunea de ieri a fost, pe de o parte, încă o infuzie electorală, binevenită chiar și în extra-campanii, pe de altă parte încă o încercare de a mai găsi unu, doi, trei cumpărători de gogoși răsuflate care poartă, la Constanța, numele de locuințe ieftine pentru tineri, și care tind să expire pentru că, așa cum și reprezentanții administrației locale recunosc, neoficial, desigur, nu se prea mai îngrămădește nimeni să le cumpere.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 15 Iunie 2010
Stire din Comentarii : Să vă arătați bilele!
Luni, 14 Iunie 2010
Stire din Comentarii : O zi fără REALITATEA lor
Sâmbătă, 12 Iunie 2010
Stire din Comentarii : Cum să tai ungurește
Vineri, 11 Iunie 2010
Stire din Comentarii : Nuțu și calul său
Joi, 10 Iunie 2010
Stire din Comentarii : La mâna minorităților
Miercuri, 09 Iunie 2010
Stire din Comentarii : Nu plânge pentru noi, Bulă!
Sâmbătă, 05 Iunie 2010
Stire din Comentarii : CSI: Diverta sau de ce moare lanțul?
Vineri, 04 Iunie 2010
Stire din Comentarii : Ce-ai face dacă...
Pagina a fost generata in 0.2389 secunde