Afaceriștii șmecheri de pe litoral construiesc ilegal dimineața și demolează seara

641
Afaceriștii șmecheri de pe litoral construiesc ilegal dimineața și demolează seara - 4c62ff5868c03a22ae0c7f1afed0063e.jpg

Articole de la același autor

Inspectoratul de Stat în Construcții Constanța continuă demolările în stațiunile turistice de pe litoralul românesc, ținta predilectă fiind în această perioadă construcțiile provizorii ridicate pe plajă. Reprezentanții inspectoratului spun că se confruntă cu "un fenomen ultracunoscut" pe plaje și în stațiuni, tipic începutului de sezon estival: afaceriștii își ridică ilegal terase și chioșcuri dimineața și le strâng seara. "Mergem înainte cu demolările, chiar dacă suntem cu motoarele la turație redusă pentru a nu deranja turiștii. Ne concentrăm mai mult pe contracararea unui fenomen ultracunoscut pe litoralul românesc și care apare cu precădere în perioada 1 iunie – 1 iulie. Este vorba despre tot felul de agenți economici sau indivizi care profită de aglomerația care începe să se creeze pe plaje și în stațiuni pentru a-și construi ilegal terase, beach-baruri, magazii, spații, chioșcuri, orice le trece prin cap. Au grijă să le ridice dimineața și să le demoleze seara sau, mai nou, le construiesc de vineri și le dărâmă luni și își desfășoară activitatea doar în week-end. Profită de înghesuială, astfel încât, în unele cazuri, nici nu îți dai seama că în zona respectivă a mai apărut un bar sau un magazin", ne-a declarat Gigi Chiru, șeful Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC) Constanța.
Reprezentanții ISC spun că aceste fenomen s-a consacrat în ultimii 20 de ani în complicitate cu autoritățile locale. Primarii au închis ochii, din diferite motive, la construcțiile ilegale ridicate pe domeniul public și fără autorizații, astfel încât întreg litoralul a devenit sufocat de acești agenți economici. "Nu pot să nu acuz autoritățile locale, care au fost cointeresate în a menține această stare de fapt. Nu se putea ajunge la nivelul acesta de agresare a plajelor și a domeniului public decât cu complicitatea lor, a primăriilor. Noi acum încercăm să demolăm cât mai putem din construcțiile ilegale, însă fără a deranja turiștii. Decât să le perturbăm sejurul, mai bine nu intervenim. Probabil că vom continua acțiunea și după 1 iulie, însă doar sporadic, acolo unde este nevoie. Însă, după această dată, vom începe să facem controale la marile investiții de pe litoral, să le verificăm actele, autorizațiile. Din câte am remarcat până acum, foarte mulți agenți economici importanți s-au mai extins, de-a lungul timpului, pe plajă, fie cu o terasă, cu o magazie pentru care nu au autorizație. Îi vom inventaria și vom lua măsurile necesare", a mai adăugat Gigi Chiru.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6775 secunde