În cazul în care CCL-ul de sâmbătă va avea loc,

Banias va contesta rezultatul alegerilor pentru șefia Organizației Municipale a PDL Constanța

1413
Banias va contesta rezultatul alegerilor pentru șefia Organizației Municipale a PDL Constanța - 4f141868f35ccdb63a508658bed4981b.jpg
Președintele Organizației Municipale a PDL Constanța, Florian Constantin, deputatul Colegiului 10, Maria Stavrositu, și Laurențiu Mironescu, membru al Biroului Permanent Local, au reproșat, vineri, conducerii județene a partidului, respectiv președintelui Mircea Banias, faptul că ar încerca "o diversiune" al cărei scop este "crearea de confuzie în rândul membrilor" partidului cu privire la alegerile interne din PDL.

"Zbateri patetice…"
Declarațiile au fost făcute în contextul unei conferințe de presă și ele au pornit de la convocarea unei ședințe de Birou Permanent Local (BPL) în cursul zilei de joi, ședință pe care echipa din care fac parte Constantin, Stavrositu și Mironescu nu o consideră statutară. În plus, în cadrul aceleiași conferințe, cei trei democrat liberali și-au argumentat poziția vizavi de Consiliul de Coordonare Local convocat sâmbătă, susținând că evenimentul este statutar, oportun și, mai mult, că despre desfășurarea lui se știa încă din data de 8 mai, atunci când BPL-ul a decis, în unanimitate, ca aceste alegeri să se deruleze pe 5 iunie.
Deputatul Maria Stavrositu a ținut să menționeze, ca și Constantin de altfel, că de la centru nu s-a transmis în teritoriu nicio decizie prin care să fie amânate alegerile la nivelul conducerilor organizațiilor locale și județene. Astfel, pedeliștii con-stănțeni mai sus menționați au subliniat, vineri, că alegerile de sâmbătă, în care va fi ales noul Birou Permanent Local, dar și noul lider al Organizației Municipale, vor avea loc conform calendarului și prevederilor statutare.
Un aspect remarcat de Maria Stavrositu este acela că există și membri de partid, anume Valen-tin Zeicu, Alexandru Maxim, Nicolae Șandru și Emilian Macarie, care și-au depus deja candidaturile pentru funcții în cadrul Biroului Permanent Local, și deputatul prezentând presei candidaturile depuse și semnate de aceștia, lăsând astfel să se înțeleagă, deci, că cei invocați, știind de CCL-ul de sâmbătă încă de pe 8 mai, nu au avut o problemă cu organizarea sa.
"Totul este făcut ca la carte. Noi lucrăm statutar", a atras atenția Maria Stavrositu, completată de fostul parlamentar Laurențiu Mironescu, în a cărui opinie "toate zbate-rile astea patetice o să se termine mâine (n.r. - sâmbătă), la vot".
Din declarațiile deputatului Colegiului 10 a reieșit faptul că a transmis la centru un document în care e precizat că PDL Constanța a urmat toți pașii statutari astfel încât să poată susține alegerile de sâmbătă, de la municipiu.
Maria Stavrositu și-a reiterat, vineri, părerea conform căreia BPL-ul de joi nu a fost statutar, convocatorul nefiind, susține ea, înregistrat la sediul Organizației Municipale cu cel puțin 24 de ore înainte de a se desfășura.

Un apel către Adrian Manole
Nu în ultimul rând, parlamentarul constănțean aspirant la șefia pedeliștilor din municipiul Con-stanța a ținut să facă ceea ce a numit "o recomandare pentru Adrian Manole" și anume: "Să nu-și ascundă abandonul în spatele acestui fum de diversiuni. Ceea ce-i propun eu este să candideze, așa cum a anunțat. Să fie bărbat și să candideze".

"Orice s-ar întâmpla sâmbătă nu e statutar"
De cealaltă parte, președintele Organizației Județene a PDL Constanța, senatorul Mircea Banias, a declarat: "Orice s-ar întâmpla sâmbătă nu este statutar. Decizia pe care Florian Constantin a luat-o, a luat-o de capul lui, pentru că în acel BPL, singurul convocat anul acesta de domnul președinte, au existat membri de partid care au părăsit lucrările ședinței". În continuare, senatorul PDL a explicat că în cadrul evenimentului din 8 mai, la care, susține el, a și participat, data de 5 iunie a reprezentat o concesie pentru situația în care sala mare a Casei de Cultură din Constanța nu ar fi fost liberă pe 12 iunie, dată preferată pentru convocarea acestui CCL care, iată, pare să arunce în aer relațiile și așa destul de tensionate dintre cele două tabere ale pedeliștilor constănțeni.
Întrebat, însă, în ce măsură ziua în care ar avea loc acest CCL, anume fie pe 5, fie pe 12 iunie, ar schimba datele problemei, liderul PDL Constanța a precizat: "M-am exprimat mereu pentru organizarea alegerilor la termen în PDL Constanța. Însă, date fiind măsurile de criză, de austeritate pe care Guvernul este nevoit să le ia, cred că altele sunt prioritățile momentului. Mai mult, doamna Stavrositu nu știe ce am discutat eu cu doamna Elena Udrea la acel Colegiu Director, când doamna ministru mi-a spus că nu e cazul să ne grăbim și că ar fi bine să amânăm alegerile".
Cât despre invitația pe care deputatul Colegiului 10 i-a făcut-o lui Manole, Mircea Banias a declarat că prim-vicepreședintele BPJ Constanța "va candida pentru conducerea Organizației Municipale atunci când va avea loc un CCL statutar".

"Voi contesta rezultatul CCL-ului"
În ce privește consecințele pe care aceste disensiuni dintre Banias, liderul interimar al Organizației Județene, și Constantin, președintele interimar de la municipiu le-ar putea avea prin prisma CCL-ului de sâmbătă, Mircea Banias a revenit cu mențiunea că va propune luni, în ședința de BPN, excluderea lui Florian Constantin din partid.
Totodată, senatorul PDL a atras atenția asupra faptului că ia în calcul "contestarea unui eventual rezultat al CCL-ului de sâmbătă".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4172 secunde