40% din achizițiile publice vor fi realizate în sistem electronic

506
40% din achizițiile publice vor fi realizate în sistem electronic - abf8d689759d755f092b8981603e0582.jpg
Reducerea cheltuielilor bugetare nu poate scoate țara din criză, dacă nu este stimulată creșterea economică și a gradului de ocupare a forței de muncă.
La întâlnirile cu reprezentanții mediului de afaceri, premierul Emil Boc a prezentat măsurile prin care guvernul va susține relansarea economiei. Printr-o ordonanță de urgență, vor fi scurtate procedurile din domeniul achizițiilor publice, astfel încât să nu mai dureze 14 luni. Pe de altă parte, ele vor fi făcute "extrem de transparente și acce-sibile oricui", iar plafoanele de achiziții publice vor fi revizuite.
Va fi extins la 40% procentul achizițiilor publice realizate prin mijloace electronice. Acest sistem transparent, într-un an și jumătate, a adus economii de peste 1,5 miliarde de euro la bugetul de stat, susține premierul.
Vor fi menținute programele "Prima Casă", "Rabla" și "Primul Siloz" , precum și cele două programe complementare pentru firmele care angajează șomeri, din rândul persoanelor peste o anumită vârstă și tineri, prin care firmele angajatoare beneficiază timp de 6 luni de scutirea plății contribuțiilor de asigurări sociale.
Se mențin programul privind șo-majul tehnic, precum și programul de la Ministerul Muncii, prin Fondul Social de Coeziune, în care există peste 50 de milioane de euro. În cadrul celui din urmă, banii sunt disponibili pentru firmele care angajează tineri, șomeri, persoane peste o anumită vârstă. Ele primesc, timp de 1 an sau chiar 2 ani, o compensație de 50 - 75 % din salariul pe care îl plătesc șomerului pe care îl angajează.
Pentru însănătoșirea mediului de afaceri, la următoarea ședință de guvern va fi aprobată Ordonanța de Urgență privind măsurile de combatere a evaziunii fiscale.
Pachetul de măsuri pentru stimularea mediului de afaceri este mult prea "subțire". Cele mai multe dintre ele au fost folosite și în 2009, dar s-au dovedit a fi insuficiente pentru relansarea economiei naționale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1685 secunde