Cum salvăm monumentele istorice dobrogene

2086
La Muzeul de Arheologie "Callatis" Mangalia se deschide, astăzi, expoziția temporară "Pro Oppido Certo. S.O.S. Monumente arheologice în pericol", organizată în colaborare Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare pentru Optoelectronică INOE 2000 din București.
Vor fi prezentate rezultatele activității Institutului INOE 2000 și ale cercetătorilor de Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, al căror scop a fost punerea în practică a unor noi metode de prevenire a distrugerilor monumentelor istorice dobrogene.
"Cu ajutorul fotonicii, specialiștii de la INOE 2000 utilizează radiația luminii, o emit, o modelează și o recepționează, putând astfel defini natura materialelor utilizate pentru construirea sau decorarea unor monumente arheologice, sau pot determina gradul de contaminare cu diverși agenți chimici sau biologici. De asemenea, prin folosirea razei laser, cercetătorii Institutului pot realiza reconstrucții digitale 3D cu o acuratețe ridicată", a spus dr. Sorin Marcel Colesniuc, directorul Muzeului "Callatis".
Vernisajul va avea loc azi, ora 13, iar expoziția va fi deschisă până pe 15 iunie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 25 Mai 2010
Stire din Cultură-Educație : Premiu: o excursie la Istanbul
Pagina a fost generata in 2.3334 secunde