România - Papua Noua Guinee 48-12, la Junior World Rugby Trophy

Suntem tari: i-am snopit în bătaie pe papuași!

3478
Suntem tari: i-am snopit în bătaie pe papuași! - aad7b631d1b41fa90855a81f85296a5d.jpg
Echipa națională de rugby juniori sub 20 de ani a României a reușit cea de-a doua sa victorie de la Junior World Rugby Trophy, eșalonul valoric secund al Campionatului Mondial, competiție care se desfășoară, în această perioadă, la Moscova.

"Stejăreii" s-au impus, cu scorul de 48-12, în fața modestei reprezentative a statului Papua Noua Guinee, unul dintre cele șapte eseuri fiind marcat de Vali Mototolea, de la RCJ Farul Constanța. Celelalte puncte ale României U20 au fost înscrise de Ciocan, Tamba (câte două eseuri), Bratu, Niacșu (câte un eseu) și Pătrașcu (cinci transformări și o lovitură de penalitate).
Trebuie spus că prima repriză a fost destul de echilibrată, tabela indicând la pauză avantaj de numai 12 puncte pentru tricolori, 24-12.
Antrenorii Alexandru Achim, Ion Viorel și Dumitru Livadariu l-au folosit în XV-le de start, alături de Mototolea, și pe faristul Filip Lazăr, în timp ce coechipierul lor Florin Sasu a fost din nou rezervă.
Grație victoriei cu papuașii, naționala României a primit cinci puncte și s-a situat pe locul doi în clasamentul Grupei A, după Italia. Băieții noștri au avut și puțin noroc, pentru că Uruguay-ul a pierdut dramatic meciul cu Italia, 12-16, fiind sancționat cu eseu de penalizare în prelungiri!
Astfel, România va disputa finala mică, duminică, 30 mai, adversară fiind selecționata Rusiei. Meciul este unul pur statistic, pentru că în eșalonul de elită al Campionatului Mondial va promova doar ocupanta primei poziții.

CS Cleopatra, în semifinalele Campionatului Național
Sâmbătă, 29 mai, sunt programate semifinalele Campionatului Național de rugby juniori sub 19 ani.
Cel mai așteptat meci va fi cel de la București, unde RC Pantelimon (locul 2 în sezonul regulat) primește replica formației CS Cleopatra Mamaia (locul 3). Ultimul duel direct, desfășurat pe litoral, s-a încheiat cu victoria constănțenilor, scor 27-5, dar jocul de mâine va fi infinit mai greu.
În cealaltă semifinală, la Baia Mare, localnica CSS 2 (locul 1) este favorită certă în întâlnirea cu LPS Focșani (locul 4).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3088 secunde