Disperarea părinților elevilor de clasa a XII-a

1828
Disperarea părinților elevilor de clasa a XII-a - 47dfc8ff4929ef7202a7f1cc6312b105.jpg
Greva generală din 31 mai, programată și anunțată cu insistență în ultima vreme ca paralizatoare a întregii Românii, poate afecta în mod cu totul special viitorul licee-nilor de clasa a XII-a care au programată proba C - examenul de limbă străină.
Cu toate că la Inspectoratul Școlar Județean Constanța, prof. Elena Buhaiev încă mai speră că profesorii se vor gândi la elevi și nu le vor sabota examenul, părinții elevilor de clasa a XII-a sunt de-a dreptul disperați. Ei cer cadrelor didactice să se gândească la elevii foarte mulți care au aplicat deja pentru facultăți din străinătate, care au fost și acceptați, iar o amânare a acestei probe le-ar pune în pericol viitorul.
Cei mai norocoși, în opinia prof. Monica Niciporuc, inspector de specialitate limbi străine, se pare că sunt acei liceeni care deja și-au echivalat probele de limbă străină sau cele de competențe digitale depunând în momentul înscrierii certificate de competențe de tipul ECDL (European Computer Driving Licence), Cambridge, IELTS sau TOEFL (pentru limba engleză), DALF, DELF, TCF si TEF (pentru franceză) sau alte certificate recu-noscute (pentru germană, italiană, spaniolă sau portugheză). Aceasta întrucât ordinul 5794/29.10.2009 al Ministrului Educației, prevede că elevii care au susținut și promovat examene cu recunoaștere internațională vor putea să-și echivaleze probele respective în cadrul examenului de bacalaureat.
Pe de altă parte, pentru a liniști oarecum ambele părți, ministrul Daniel Funeriu a declarat că va avea o întâlnire cu toți directorii din minister, după care le va comunica inspectorilor școlari județeni care sunt măsurile pe care le au în vedere, pentru a definitiva un pachet de măsuri astfel încât să se poată încheia acest an școlar cu bine.

"Nu e nevoie să plătești cotizație ca să participi la grevă!"
Într-un recent interviu acordat MEDIAFAX, Daniel Funeriu lansa un nou apel la conștiința cadrelor didactice: "În ceea ce privește amenințările cu blocarea anului școlar, cea mai bună soluție este în mâinile profesorilor și întrebarea mea deschisă către profesori este să se gândească cine-i reprezintă cel mai bine: elevii, pe care i-au pregătit ani de-a rândul și al căror viitor va fi pus sub semnul întrebării dacă nu vor reuși să-și dea bacalaureatul, de exemplu, în acest an, sau liderii sindicali, care, din punctul meu de vedere nu au rezolvat întotdeauna problemele așa cum ar fi trebuit.
Întrebarea pe care le-o adresez, și le-o adresez cu toată responsabilitatea, atât lor, cât și liderilor sindicali este următoarea: să se gândească foarte bine ce obțin din partea sindicatelor în schimbul cotizației pe care o plătesc? Dacă ceea ce ei obțin sunt doar incitări la grevă, să știți că acest lucru nu este dificil. Oricine poate să spună: doresc să facem grevă. Nu e nevoie să plătești o cotizație pentru acest lucru".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 23 Aprilie 2010
Stire din Cultură-Educație : Grevă de catifea la Constanța
Sâmbătă, 17 Aprilie 2010
Stire din Cultură-Educație : "Pe 22 aprilie se închid școlile"
Pagina a fost generata in 2.8908 secunde