O nouă probă de "foc" pentru Inspectoratul Școlar Județean Constanța

950
O nouă probă de

Articole de la același autor

Doar ce s-au terminat festivitățile de premiere ale celei de-a doua Olimpiade internaționale de limbă și comunicare română, găzduite cu succes la Constanța, că o altă mani-festare aduce la malul mării 120 de elevi și profesori de limbă latină din toată țara. O nouă probă de "foc" pentru gazdele constănțene, în speță Inspectoratul Școlar Județean Constanța. În perioada 20-23 mai, are loc cea de-a XVII-a ediție a Concursului național de limbă latină "Certamen Ovidianum Ponticum".
Pentru cei 93 de elevi sosiți din județele Alba, Argeș, Bacău, Botoșani, București, Buzău, Covasna, Cluj, Dolj, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Sălaj, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Teleorman, Tulcea, Vaslui și Vrancea, gazdele au pregătit și un program de timp liber pe specificul concursului. Astfel, ei vor vizita Muzeul Național de Istorie și Arheologie Constanța și Edificiul Roman cu Mozaic, dar și o excursie de documentare la Cetatea Histria.
În ceea ce privește concursul propriu-zis, acesta are deja o tradiție de 17 ani, la originea sa fiind o propunere a catedrei de limba latină a Liceului Teoretic "George Căli-nescu" Constanța, aceea de a avea un concurs de limbă latină la malul mării, după modelul concursului italian Certamen Ovidianum Sulmonese, desfășurat în orașul nașterii poetului latin Ovidiu. Astfel, orașul exilului poetului devenea în 1993 gazda primei competiții.
Astăzi, la liceul inițiator va avea loc proba de limbă latină, în urma căreia vor fi selectați elevii participanți la concursul de la Sulmona, de anul viitor.
Tot astăzi se vor desfășura și Consfătuirea națională a profesorilor de limbă latină și Sesiunea națională de comunicări științifice, ce vor reuni dascăli din toată țara.
Festivitatea de premiere va avea loc pe 23 mai, la Colegiul Național de Artă "Regina Maria".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8953 secunde