Litoralul românesc amenințat de un nou val de demolări

5329
Litoralul românesc amenințat de un nou val de demolări - ff079df536ba9f5cc6ea9a056d8e4b1c.jpg
Demolările construcțiilor ilegale de pe litoral vor continua până pe 15 iunie. Hotărârea a fost luată ieri de Ministerul Turismului, în ciuda faptului că sezonul estival a început oficial de ceva vreme.
Șeful Inspectoratului de Stat în Construcții Constanța, Gigi Chiru, a precizat însă că acolo unde există turiști demolările vor fi amânate, pentru a nu perturba sejurul oamenilor. "În zonele în care vor exista turiști nu vom demola. Nu ar fi tocmai plăcut să ne plimbăm cu buldozerele printre turiști, așa că vom analiza fiecare situație în parte. Oricum, pe plajă s-a cam rezolvat problema construcțiilor ilegale, au fost demolate cam toate. E posibil să mai găsim câteva, însă nu ne așteptăm la mari surprize", ne-a declarat Gigi Chiru.
În aceste condiții, noua campanie de demolări de pe litoral se va axa mai mult pe construcțiile din interiorul stațiunilor, acolo unde s-au ridicat clădiri în mod ilegal cu complicitatea administrațiilor locale. "Primarii știu unde sunt aceste construcții, dar nu colaborează cu noi și le protejează pentru că s-au făcut cu complici-tatea lor. La finalul campaniei, vom amenda toate primăriile de pe litoral pentru că au permis asemenea lucru. S-a confirmat pe deplin că administrațiile locale au fost complice și au protejat construcții ridicate fără nicio autorizație", a mai precizat Chiru.
În următoarele zile vor fi demolate peste 30 de construcții, care au fost deja somate. Acțiunea va continua în toate localitățile de pe litoral, urmând să fie inventariate, somate și demolate toate structurile ridicate ilegal.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4238 secunde