Lecție deschisă de istorie în situl arheologic de la Mangalia

2400
Muzeul de Arheologie "Callatis" Mangalia în colaborare cu Școala nr. 3 Mangalia, Școala nr. 5 "Gala Galaction" Mangalia, Colegiul Economic Mangalia, Clubul Artelor "Solteris" și Primăria din Mangalia, organizează astăzi, de la ora 13, în situl arheologic Zidul de nord al cetății Callatis, o activitate culturală inedită dedicată zilei de 9 mai.
"În ziua de 9 mai 1877, Parlamentul României a votat o moțiune prin care a fost proclamată Independența de stat a României, iar în anul 1985, Consiliul European, întrunit la Milano, a hotărât ca ziua de 9 mai să devină Ziua Europei. Așa cum am subliniat și cu alte ocazii, dorim să promovăm, pe orice cale, patrimoniul arheologic al Mangaliei și valorile noastre istorice și culturale. Prin urmare, după ce elevii vor prezenta câteva scurte comunicări, iar poeții Mangaliei ne vor recita câteva din creațiile lor literare, vom vernisa o expoziție de pictură în aer liber, pe ruinele vechii cetăți Callatis, expoziție pe care o dedicăm acestor importante zile din istorie noastră modernă și contemporană", a menționat directorul Muzeului de Arheologie "Callatis" Mangalia, cercetător științific dr. Sorin Marcel Colesniuc.
Despre semnificația istorică a zilei de 9 mai vor vorbi elevii Colegiului Economic Mangalia, îndrumați de director Anișoara Teodorescu și prof. Ibolya Negoiță. Vor mai fi prezenți elevii Școlii nr. 3 Mangalia, alături de director dr. Mihai Ionescu și elevii Școlii nr. 5 "Gala Galaction" Mangalia, împreună cu director Adriana Popescu, înv. Ada Cristea și prof. Rodica Georgeta Mocanu.
Poeta Emilia Dabu, președinte al Clubului Artelor "Solteris" din Mangalia, poeta Adina Lozinschi și scriitorul Marius Dincă vor recita câteva poezii dedicate Independenței de stat a României și Zilei Europei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6277 secunde