Senatorul Banias încurajează procesul de revizuire a Constituției în formula propusă de Guvern

3090
Senatorul PDL Mircea Banias a susținut, ieri, în plenul Senatului, o declarație politică prin care încurajează proiectul de revizuire a Constituției, inițiat de Guvern.
Potrivit democrat liberalului, intenția proiectului de modificare a Constituției recent elaborat de Executiv dă curs, în primul rând, voinței cetățenilor de a avea un Parlament unicameral cu maximum 300 de parlamentari.
De asemenea, proiectul Guvernului urmărește să clarifice anumite ambiguități existente în raporturile dintre instituții. Mircea Banias mai arată că, prin această inițiativă, se elimină blocajele care impun un apel constant la Curtea Constituțională, așa cum s-a întâmplat în ultimii ani. "Astfel, Parlamentul trebuie să se pronunțe în zece zile asupra învestiturii guvernului, altminteri președintele nominalizează un alt candidat. Mai pe scurt, în 20 de zile, ai fie un nou guvern, fie alegeri anticipate. Se va evita astfel situația în care țara să stea blocată, cu un guvern interimar, timp de câteva luni de zile, în condițiile în care unele partide parlamentare ar insista (neconstituțional) să numească ele premierul în locul președintelui, situație în care ne-am găsit anul trecut", a explicat, ieri, senatorul constănțean.
Totodată, Mircea Banias a criticat atitudinea respingătoare a PSD și PNL față de acest proiect: "Înțeleg că nu convin aceste măsuri de eficientizare a statului român. De câțiva ani, PSD și PNL și-au făcut un stil din a crea haos și din a ține în loc reformarea României. În 2007, au organizat referendum de suspendare a președintelui taman când președintele se ocupa de reforma Justiției, în 2009 au dărâmat Guvernul tocmai când lucra la legea salarizării și la cea a sistemului de pensii, apoi au refuzat să voteze orice alt premier decât pe acela pe care au încercat să-l impună fără niciun drept. Un sistem în care atribuțiile fiecărei instituții sunt bine precizate împiedică PSD și PNL să se mai țină de gherile politice și le obligă să se apuce de treabă", a conchis Banias.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.372 secunde